Felix lättnad – tävlar i Andra chansen utan exet på plats: ”Skönt”

Skriver musik om förra veckans känslokaos

Av: Andreas Hansson, Torbjörn Ek

Publicerad:
Uppdaterad:

KRISTIANSTAD. Han bearbetar förra vecklans känslostorm med att skriva musik om den.

Nu pustar Felix Sandman ut över att sjunga om uppbrottet utan exet i arenan.

– Det är skönt, säger han.

Förra veckan sjöng Felix Sandman, 19, sin intima låt ”Every single day” om det kraschade förhållandet med exet i samma arena.

Hon dansade i ett annat nummer, och medan han sjöng så att tårarna rann och sedan berättade om den känslomässiga tiden sedan relationen tagit slut valde hon att inte säga något.

På förra veckans efterfest sågs de sedan som hastigast innan de cirkulerade på samma dansgolv i timmar, bara någon meter från varandra.

– Vi hälsade då men det var väldigt svårt. Vi hade inte setts på ett halvår, så det var annorlunda att plötsligt ses i Melodifestivalen. Men förhoppningsvis... jag vet inte vad jag ska förvänta mig. Men det var kul att se henne i alla fall.

1 av 3 | Foto: Robin Lorentz-Allard
Felix Sandman.

”Det var mycket som hände förra veckan”

Sedan dess har han bearbetat känslostormen, genom att skriva musik om den.

– Jag ville ta tillvara på tiden, så jag satt med låtskrivare från USA, vi har skrivit av oss om helgen. Det har varit en nedvarvning. Men jag har inte sovit så mycket.

Förra veckan var du jättesjuk och så har du inte vilat?

– Nej, jag är inte bästa på att vila. Men jag har börjat bli frisk nu, och jag kommer vara lite tråkig och gå hem från festen i kväll i tid.

Nu har han landat i Kristianstad för Andra chansen, och situationen är en annan. Exet är inte på plats.

– Det var väldigt mycket som hände då, nu får man smälta det. Det är lite lugnare nu. Det känns annorlunda. Vissa saker kan distrahera mig och ta fokus. Jag är väldigt emotionell och har svårt att bortse från sådana grejer, absolut. Men samtidigt var det bra, det känns skönt att få testa på båda känslorna, att ha henne på plats och sedan inte.

”Situationen har inte förändrats”

Men kraschen från när han skrev texten är ännu kvar strax under huden.

– Känslan i låten är fortfarande kvar och jag har fortfarande den grejen att uttrycka. För den situationen har tyvärr inte förändrats.

Är det jobbigt att sjunga om något så nära och smärtsamt?

– Absolut men det är det jag vill, att det ska vara en personlig och intim känsla

Kommer ni att ses något framöver?

– Nej, eller jag vet inte.

Sedan låtarna släpptes i lördags har hans låt seglat upp som den mest spelade från Melodifestivalen på Spotify efter Samir och Viktor.

– Det känns helt sjukt, det är en dröm som jag försöker fånga greppet om. Jag känner ett jättestort stöd och är så himla tacksam, det är inget man kan ta förgivet. Jag ska göra mitt bästa på lördag och hoppas att folk röstar. Den här låten är så betydelsefull för mig så att folk lyssnar så mycket på den är allt jag kan önska.

Publicerad:

LÄS VIDARE