Eurovision song contest

NikkieTutorials till hatarna: Jag lever min dröm

Från mobbad till en av de största på Youtube

Av: 

Natalie Demirian

MELODIFESTIVALEN

ROTTERDAM. Hon sticker ut med sin längd på Eurovision-scenen och integrerar transflaggan i sina klänningar.

Nikkie ”NikkieTutorials” de Jager kan i dag skratta högt åt de som brukade mobba henne.

– Jag behöver inte säga ett ord. De kan kolla på semifinalen eller finalen och det är mer än nog.

Nikkie de Jager, 27, känd som ”NikkieTutorials”, blev mobbad under uppväxten för att hon var annorlunda.

Att filma sminkvideor blev en form av terapi för henne.

I dag är Eurovision-programledaren från Nederländerna en av världens mest inflytelserika sociala medier-profiler inom skönhetsvärlden och har nära 14 miljoner prenumeranter på Youtube med totalt över 1,4 miljarder visningar på sina videor, samt nästan 15 miljoner följare på Instagram.

Nära 40 miljoner människor har sett videon förra året där hon kom ut som transperson efter att ha hotas av utpressare, som skulle läcka ut det.

Vad är den största skillnaden i ditt liv före och efter det ögonblicket?

– Före och efter att jag kom ut? Världens skillnad. Innan dess hade jag typ sex olika saker i huvudet och alltid haft som en tyngd på mina axlar. Men sedan förra året har det varit så befriande och det är en ära att jag får representera transsexuella på en sådan här enorm scen.

Hyllar transflaggan på scen

Varje klänning hon bär under Eurovision har med en blinkning till transflaggan.

– Det här är världens största scen. Och jag känner att vi behöver den representationen och synligheten. Jag tror att det senaste stora transögonblicket i Eurovision var Dana International, och sedan hände ingenting under en väldigt lång tid.

Nikkie de Jager under genrepet av finalen i Eurovision song contest.

När Aftonbladet frågar vad hon skulle vilja säga i dag till mobbarna svarar Nikkie de Jager självsäkert:

– Jag tror inte ens att jag behöver säga någonting. Det faktum att jag står på den scenen och får vara mig själv med så många människor över hela Europa och Australien som accepterar mig och stöttar mig och hejar på mig... Jag behöver inte säga ett ord. De kan kolla på semifinalen eller finalen och det är mer än nog.

Nikkie de Jager.

”Inte hälsosamt”

Influencern säger att hon ibland läser och ibland undviker att läsa negativa saker om sig själv på sociala medier beroende på vilket humör hon är på.

– Jag har lärt mig genom åren att det inte är hälsosamt att läsa allt, för ingen skulle stå i ett rum och skrika till alla omkring: ”Berätta vad ni tycker om mig!” Samma gäller med att kolla upp det på internet. Det är inte hälsosamt. Folk får tycka vad de vill, i slutändan är det jag som lever min dröm. Det är det enda som spelar någon roll.

Att leda Eurovision var en stor dröm, vad är nästa dröm?

– Säg det du! Jag har ingen aning. Jag vet inte, det här var min stora dröm. Faktum att jag är här är helt galet och härifrån vet jag inte vart det bär av. Jag tänker bara ha kul.

Har du några planer på vad du ska göra efter det här?

– Sova. Mycket sömn. Och äta. Och inga fler korsetter.

Kommenterade längden

Hennes längd har blivit en snackis under veckan. Med sina 190 centimeter är Nikkie de Jager väl medveten om att hon sticker ut på scenen.

– Jag har sett många Twitterinlägg om att ”hon är så lång”, som om det vore något negativt. Av allt man kan göra så kan jag inte göra någonting åt min längd. Och jag kommer inte att sluta använda klackar, sa hon till Aftonbladet tidigare i veckan.

ANNONS EXTERN LÄNK

Sommar-rea hos Gina Tricot – upp till 70 % rabatt på sommarkläder!

Gina Tricot

Nikkie de Jager en av fyra programledare i årets Eurovision.

Publisert:

LÄS VIDARE

Här vänder Tix sitt handikapp – till sin största styrka

ÄMNEN I ARTIKELN

Eurovision song contest

Youtube