Sigrids kupp stoppas av SVT – av säkerhetsskäl

Artistens idéer krävde en halv miljon

Av: Andreas Hansson, Torbjörn Ek

Publicerad:
Uppdaterad:

KRISTIANSTAD. Hon ville maxa showen.

Men SVT:s säkerhetskrav stoppar Sigrid Bernsons show i Andra chansen.

– För mig hade det räckt med en lina, säger hon.

Sigrid Bernson, 29, gick till Andra chansen med sin ”Dirty dancing”-hyllning ”Patrick Swayze” i Karlstad.

Sedan gick luften ur henne.

– Jag sov i en vecka, på riktigt, Jag var helt död. Det tog så mycket energi. Jag var nere hos mamma och pappa i Göteborg några dagar, hängt med familjen och fått lite mamma och pappa-kärlek. Det tror jag att man behöver. Men sen har jag gymmat, skrivit ny musik, repat på det här numret och längtat jättemycket efter den här veckan.

Inför veckans show från arenan i Kristianstad har hon skruvat lite på scenshowen.

– Vi ändrar lite i inledningen och slutet, där vi återkopplar lite till Patrick Swayzee-dansen. Mitt nummer öppnade hela festivalen och det var längesen. Vi kommer ha mycket mer fest och dans i numret och självklart har vi kvar lyftet.

1 av 2 | Foto: Peter Wixtröm
Sigrid Bernson.

Skulle kosta halv miljon

Men faktum är att hon hade högflygande planer på en mer maxad show, men de idéerna stoppades av SVT på grund av säkerheten.

– Jag ville göra så mycket med det här, det hade varit skitkul om jag fick lyfta honom med vajrar i slutet, eller om han missar mig och jag får flyga ut över publiken. Men der var något med att den här lokalen inte fungerade för den tekniken.

Kanalens krav på säkerheten var betydligt högre än hon väntat.

– För min del räcker det med en lina men i tv-program i SVT ska det vara säkerhet, det ska och kopplas på remmar runt lår, mage och hals och nåt koppel. Det var svårt att få till snyggt i numret och det var dyrt. Det var det det föll på.

Idéerna skulle kosta 300 000–500 000 kronor att få till.

– De pengarna finns inte tyvärr, säger hon och skrattar.

”Dags att en kvinna gör det”

Hon tycker att det är dags att en kvinna gör just saker av det slaget i Sveriges största tv-program.

– Jag gillar humor, jag tycker det är skönt. Och det är inte så mycket tjejer som bjuder på lite glimten i ögat och det var det jag ville göra. Men det gick inte att få till.

Nu repar hon för fullt och ser fram emot pojkvännen Samir Badrans ankomst på fredag kväll.

– Vi har bara ringts lite snabbt, det är så mycket här så vi hinner inte snacka. Förra gången ringde jag och kollade massor av saker med honom som har gjort Melodifestivalen förr men nu har jag mer kött på benen.


Har du tröttnat på att det är så mycket frågor om honom?

– Jag har vant mig vid att det finns ett intresse för vår relation, jag skulle önska att de so är i en privat relation fick känna på hur det är. Jag fattar att intresset finns men det kan bli tjatigt.

Publicerad:

LÄS VIDARE