Mejla

Stefan Hedmark

Adam Sandler som du aldrig sett honom

Stjärnan gör en hårt pressad spelare i ny thriller

Publicerad:

FILMTRAILER. Genom åren har han fått oss att skratta på bio.

Men kan Adam Sandler få oss att svettas av spänning?

Det är inte så ofta vi har sett Adam Sandler i biofilmer de senaste åren, med undantag för ”Hotell Transylvanien”-filmerna där han i USA gör Draculas röst.

I stället har han regerat inom streaming genom en lukrativ deal som han har med Netflix. Där har han pumpat ut mestadels usla komedier, något som både streamingtjänsten och han själv har tjänat grova pengar på. Det är vi tittare som blir blåsta i stället. Men han ska givetvis ha beröm för sin utmärkta insats i förra årets höjdarrulle ”The Meyerowitz stories (new and selected)”.

Nu verkar han vara redo för nya utmaningar. Här ovan ser du trailern för ”Uncut gems”, en thriller av bröderna Safdie, som senast gjorde hyllade kriminalfilmen ”Good time” (2017) med Robert Pattinson.

1 av 3 | Foto: A24
Adam Sandler i ”Uncut gems”.

Sandler spelar en juvelerare i New York som dessutom är en storspelare – nu är han tyngd av skulder och som vi ser i trailern är han mycket hårt pressad, ständigt på jakt efter räddningen. Sandler är sig lik, men ändå inte. Hade filmen varit gjord på 1970-talet hade Dustin Hoffman garanterat gjort rollen. Från början var Jonah Hill aktuell för filmen, innan Sandler slutligen tog rollen.

Två stjärnor spelar sig själva i filmen, artisten The Weeknd och basketspelaren Kevin Garnett.

”Uncut gems” får biopremiär i december i USA. I resten av världen är det Netflix-premiär som gäller, men osäkert när.


Glöm inte att gilla Nöjesbladet FILM på Facebook för filmnyheter, trailers, recensioner och skön filmnostalgi.

Av: Stefan Hedmark

Publicerad:

LÄS VIDARE