Barnsliga men charmiga halloween-fånerier med Sandler

Av: Karolina Fjellborg

Publicerad:
Uppdaterad:
”Hubie halloween”.
Foto: Netflix.
”Hubie halloween”.

FILM

FILMRECENSION Efter en hyllad insats i förra årets ”Uncut gems” återvänder Adam Sandler till sina gamla tricks i en halloweenkomedi som är så fånig att den blir gullig.


Hubie halloween
Regi Steven Brill, med Adam Sandler, Julie Bowen, Kevin James, Maya Rudolph, Ray Liotta, Steve Buscemi, Rob Schneider, Michael Chiklis, June Squibb, Noah Schnapp.


SKRÄCKKOMEDI Efter att ha förra året ha påmint folk om att han faktiskt är en riktig skicklig skådespelare i ”Uncut gems” (vilket han tidigare hade visat i ”The Meyerowitz stories”) återvänder Adam Sandler till sina gamla, väl beprövade tricks och sin spexiga röst i ”Hubie halloween”. En bara blygsamt rolig, men godhjärtad, harmlös och smittande barnslig halloweenfilm om det modiga i att vara snäll, där Sandler och hans många namnkunniga vänner hänger sig så helhjärtat åt alla fånerier att man till slut får lov att kapitulera och bara åka med.
Det är halloween i Salem, USA:s inofficiella halloween-huvudstad (på grund av häxprocesserna på 1600-talet), och Hubie Dubois (Sandler) – en lättskrämd, lågintelligent medelålders oskuld som bor hemma hos sin mamma och både är stadens driftkucku och självutnämnde ordningsvakt – tänker, som han alltid gör, patrullera i området för att se till att alla invånare får ett tryggt firande.
Men det här året får han mer att göra än vanligt, då en fånge som precis har rymt från ett mentalsjukhus styr sin kosa mot Salem samtidigt som en mystisk man som kanske, eller kanske inte, är en varulv (Steve Buscemi) flyttar in i huset bredvid Hubie. Och snart börjar folk försvinna...
Ett löpande skämt som går ut på att Hubies mamma (spelad av 90-åriga June Squibb) har på sig den ena snuskiga t-shirten efter den andra, och juvenil humor kring fjärtar, kiss, spyor och stånd, blandas med en osannolik kärlekshistoria, medan Sandler skrämselvrålar sig fram genom en välpyntad och kaotisk halloweenkväll, kantad av välkända ansikten som Ben Stiller, Shaquille O'Neal, Ray Liotta, Rob Schneider, Michael Chiklis och Maya Rudolph.
Dumt men inte helt utan fniss och charm.


”Hubie halloween” finns att streama på Netflix.

Publicerad:

LÄS VIDARE