Mejla

Stefan Hedmark

Will Smith slåss mot sig själv i ”Gemini man”

Första trailern för Ang Lees spektakulära actionthriller

Publicerad:
Uppdaterad:

FILMTRAILER. Han börjar bli gammal för att vara en yrkesmördare.

Då är det kanske inte bästa tiden att få en yngre version av sig själv som fiende.

Den utmaningen möter Will Smith i actionthrillern ”Gemini man”.

Det blir dubbelt upp av Will Smith i höst. Den 11 oktober är det premiär för en av säsongens storfilmer, actionspäckade ”Gemini man”, där Smith spelar en gammal lönnmördare som får en rejäl chock när han inser varför hans senaste motståndare tycks kunna förutspå minsta drag han gör.

Det är en yngre version av honom själv, tillverkad bakom ryggen på honom. Som trailern visar kommer vi att se Smith den äldre och den yngre drabba samman tack vare övertygande specialeffekter.

Just tekniken är en av de ingredienser som det har pratats mest om inför premiären. Det är knappast så att regissören Ang Lee brann särskilt för den här storyn om det inte vore för att den ger honom möjlighet att experimentera med teknik.

Redan innan vi har sett filmen har han blivit utskälld för att han satsar på att spela in filmen i en högre bildhastighet än vad som är standard. Det var det som gav ”Hobbit” sitt överdrivet skarpa tv-filmsaktiga utseende. Det finns ingen längtan inom branschen efter detta, men Lee vill utveckla tekniken och hans senaste film, ”Billy Lynn’s long halftime walk” (2016) var också inspelad på samma sätt.

1 av 4 | Foto: Paramount
Will Smith i ”Gemini man”.

I rollistan finner vi även Clive Owen och Mary Elizabeth Winstead. Ett spännande upplägg, som säkerligen ger utrymme för funderingar kring identitet bland alla jakter och eldstrider, lite som ”Face/off” gjorde 1997.

Av: Stefan Hedmark

Publicerad:

LÄS VIDARE