Snygg fabel med välbekant sorts saga

Av: Jens Peterson

Publicerad:
Marguerite och Apollo. Och månen.
Foto: Foto: SF Studios
Marguerite och Apollo. Och månen.

FILM

Lustiga små kryp

Regi Arnaud Bouron/Antoon Krings, med svenska röster av Ludvig Turner, Elin Lanto, Sanna Bråding, Ivan M Petersson, Tobias Persson, Rafael Edholm.

ANIMERAD Syrsan Apollo är varieteartist på dekis. Han luffar runt i naturen och hamnar i en insektsby som styrs av den snälla bi-drottningen Marguerita. DI det lilla samhället lever fjärilar, löss och andra i fred, men drottningens kusin är en bitter geting som vill ta över makten. Getingen Jenny mobiliserar sin armé av getingar men också några nattdjur, myggor och svärmare, som ligger i fejd med dagsljusets kryp. Apollo försöker charma byn genom trolleritrick och jonglering, men det blir kaos.
Apollo och Marguerite gillar båda att nynna på Edit Piaf-sången ”La vie en rose”. Det ligger romantik i luften, men när drottningen försvinner blir främlingen Apollo misstänkt.
Ännu en vandring fablernas värld där djur beter sig mänskligt. Nya djur, men välbekant. Även om det bygger på en fransk barnbok och är delvis gjort i Luxemburg är det den sortens saga vi hört på många språk och från många länder.
Snygg animering dock. Och ”La vie en rose” är en fin gammal bit som mormor och farfar kan nynna med i.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN