Film

Ett snällt och mysigt äventyr för de små

”Bamse och vulkanön” känns som ett uppsving från de tidigare långfilmerna om Bamse

Av: 

Emma Gray Munthe

”Bamse och vulkanön”
”Bamse och vulkanön”

FILM

Betyg: 3 av 5 plus

Bamse och vulkanön

Regi Christian Ryltenius, med röster av Rolf Lassgård, Johan Glans, Johan Ulveson, Sissela Kyle, Rachel Mohlin m fl


FILMRECENSION I fjärde långfilmen om Bamse måste Bamse, Lille Skutt och Skalman ut på räddningsuppdrag för att hitta en försvunnen forskare.


ANIMERAD BARNFILM När en forskarkollega till Skalman försvinner spårlöst måste Bamse, Lille Skutt och Skalman ut på räddningsuppdrag – tätt förföljda av den nytillkomna halvskurken Kattja. 

Christian Ryltenius regisserar för fjärde gången en Bamse-film – "Bamse och häxans dotter" medregisserade han tillsammans med Maria Blom – och Calle Marthin har skrivit manus. Marthin har tidigare varit med och skapat dramakomediserien "Bonusfamiljen", och skrev också manus till första säsongen. Och ja, det märks. "Bamse och vulkanön" är roligare och snärtigare än de förra tre, och filmen känns överhuvudtaget som ett uppsving. Det gäller också rösterna, med Rolf Lassgård som en stadig och lugn Bamse, Johan Glans som skånsk och ängslig Lille Skutt och Johan Ulveson som klok och långsam Skalman. 

Man har det på det stora hela rätt så mysigt när man tittar på "Bamse och vulkanön". (En sak som däremot är tråkig: de många utländska namnen i eftertexterna, för att 1) filmstöd försvinner utanför svensk filmbransch, 2) uppdraget läggs ut på billig arbetskraft, och 3) vi inte har den sortens animationskompetens/kapacitet i landet, och väl på det här sättet inte heller kommer att få det.) 


”Bamse och vulkanön” visas på bio 

ANNONS

Fynda badkläder hos Ellos. Baddräkter och bikinis med hög midja och shapingeffekt i fina färger till ett bra pris!

Extern länk från Ellos

Shoppa här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Film

Filmrecensioner

Bamse

Rolf Lassgård

Johan Glans

Johan Ulveson