Ruben Östlund

Inget Cannes för Ruben Östlund

Av: 

TT

Ruben Östlund och hans team har bestämt sig för att flytta premiären för "Triangle of sadness" till nästa års Cannesfestival. Arkivbild.
Ruben Östlund och hans team har bestämt sig för att flytta premiären för "Triangle of sadness" till nästa års Cannesfestival. Arkivbild.

FILM

Det blir ingen världspremiär för Ruben Östlunds film ”Triangle of sadness" på filmfestivalen i Cannes i juli. Man har bestämt sig för att flytta filmen ett år och i stället ha premiär i Cannes 2022.

– Vi har kommit ungefär tre femtedelar in i klippningen, så vi skulle helt enkelt inte ha hunnit bli klara, säger Östlund till TT.

Allt sedan ”The square” vann Guldpalmen i Cannes 2017 har det ansetts självklart att Östlunds nya film skulle få premiär på 2021 års festival. Men pandemin gjorde att inspelningen drog ut på tiden och man har alltså ännu långt kvar när det gäller klippningen.

– Vi har jättekul när vi klipper. Jag är nöjd med att kunna fortsätta med det nu och se till att det verkligen blir den film vi vill.

Östlund säger också att han är nöjd med att på detta sätt kunna undvika höstens ketchupeffekt, då hundratals filmer ligger på kö för att få premiär och riskerar att konkurrera ut varandra. Cannesfestivalens ledning skulle egentligen ha presenterat årets program nu i veckan, men har skjutit upp det med en vecka eftersom man har så ovanligt många filmer att välja mellan.

– Då kommer vi ju också att kunna ha en premiär som alla våra skådespelare kan komma till. Just nu är det ju svårt att resa och vi har skådespelare från hela världen, säger Erik Hemmendorff som producerar ”Triangle of sadness”.

ANNONS

Hitta dina favoriter bland hundratusentals ljudböcker - prova Nextory gratis i 30 dagar!

Extern länk från Nextory

Gå till kampanjen


Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE

Stor guide: Här kan du streama Oscarsfilmerna

ÄMNEN I ARTIKELN

Ruben Östlund

Filmfestivalen i Cannes

Cannes