Här blir Yohio skådis

Publicerad:

FILM

”Jag var ganska nervös”

Här gör Yohio debut – som skådespelare.

I SVT:s nya storsatsning ”Jordskott” spelar han mot bland andra Happy Jankell och Johannes Brost.

– Jag provfilmade i somras, jag var ganska nervös för jag har aldrig gjort nåt sånt förut, säger han.

Han är både artist och skivbolagsdirektör och nu kan Nöjesbladet avslöja att Yohio, 19, gett sig in på skådespelaryrket också.

Debuten blir i SVT:s stora dramathriller-satsning ”Jordskott” som har premiär den 16 februari i SVT1.

– De mejlade och frågade om jag ville provfilma. Det var helt random för jag hade inte ansökt. Jag fick manus och åkte till Stockholm och provfilmade. Där träffade jag regissören Henrik Björn för att prata igenom karaktären, säger han.

Kände igen sig

I tv-serien ”Jordskott” spelar han rollen som 16-åriga Linus, bästa vän med Happy Jankells, 21, karaktär Esmeralda.

– Han är lite emo, sminkad med svart hår och svarta kläder och väldigt inåtvänd. Det är jag också när jag inte står på scenen så jag kan känna igen mig i honom lite grann, men mer som jag var när jag var 12 kanske, säger Yohio.

Genombrottet kom i Melodifestivalen 2013 med låten ”Heartbreak hotel” och Yohio blev snabbt en snackis tack vare sitt Japan-inspirerade scenspråk och stil. Sedan dess har han också hunnit starta ett eget skivbolag och signat flera artister.

Drabbades av scenskräck

Skådespeleriet har lockat ett tag.

– Jag har velat prova på det ganska länge faktiskt, för min morfar var skådespelare på 50- och 60-talet och med i flera svenska filmer. Men jag hade scenskräck när jag var liten och sen tog musiken över.

Yohio hoppas på fler roller framöver.

– Får jag fler skådisjobb så säger jag ja till det, jag vill verkligen fortsätta om jag får chansen, men som en kreativ del till i mitt liv, jag tänker inte sluta med musiken, säger han.

Publicerad: