Frida Hansdotter

Frida Hansdotters skräckdagar: ”Mådde riktigt dåligt”

”Var tvungen att ligga ner”

Av: 

Rasmus Karlsson

NÖJE

Frida Hansdotter hade några riktiga skräckdagar när hon seglade över Atlanten.

Alpinstjärnan var däckad och spydde över relingen på båten.

– Jag kunde äta en halv knäckemacka innan jag kände att jag behövde spy, säger hon.

Att segla på öppet hav är inget att leka med. Det fick skidstjärnan Frida Hansdotter, 34, uppleva under inspelningarna av ”Över Atlanten”. I programmet ska sex kändisar, tillsammans med den erfarne seglaren Gunnar ”Gurra” Krantz, segla just över Atlanten.

Frida Hansdotter mådde riktigt dåligt under sin resa över Atlanten.
Frida Hansdotter mådde riktigt dåligt under sin resa över Atlanten.

– Det var jättehäftigt. Man hade ingen aning vad man gav sig in på. Man förstod att man skulle segla över Atlanten, men jag har bara seglat en gång i mitt liv innan och då seglade jag Gotland runt på ett sponsorevenemang, säger hon till Aftonbladet.

”Kunde äta en halv knäckemacka innan jag kände att jag behövde spy”

Hon blev glad och förvånad när hon blev tillfrågad om att hoppa på segelbåten. Men Hansdotter visste även om att hon skulle kunna bli sjösjuk – vilket hon också blev.

– Det var bara att ställa in sig på att det skulle bli jobbigt. Och jag mådde riktigt dåligt i början. Jag skulle äta några makaroner och kände att: Jag kanske ska sätta mig lite längre bak i båten, säger hon.

Men hon hade bestämt sig att hon skulle klara det. Frida Hansdotter älskar att ta sig an utmaningar.

– Jag mådde riktigt dåligt i tre dagar och då var jag nästan helt däckad. Reste jag på mig kände jag: Åh fy fan. Jag kunde äta en halv knäckemacka innan jag kände att jag behövde spy. Under de dagarna hade jag väldigt låg energinivå också, säger hon.

”Mådde så dåligt att jag var tvungen att ligga ner”

– Men det hör ju också till upplevelsen så att säga. Det kanske skulle handla om tre dagar, men sen skulle det bli bättre och jag skulle klara det.

Frida Hansdotter.

Vad var det jobbigaste?

– Det som var det jobbigaste att vara sjösjuk var att man inte kunde hjälpa till på båten. Jag mådde så dåligt att jag var tvungen att ligga ner. Att må illa är okej, men att inte få hjälpa till, det var jobbigt.

Hansdotter trycker också på att illamåendet bara var en liten del av hela resan och att det annars var en magisk och fantastisk upplevelse.

– Nu kan jag bocka av det på min checklista, säger hon.

”Jag hade inte kunnat gjort seglingen med ett bättre gäng”

Tillsammans med Tareq Taylor, 51, Henrik Larsson, 48, Sofia Wistam, 54, Tommy Nilsson, 60, och Klas Eriksson, 34, seglade de i 16 dagar.

– Vi var en helt fantastisk grupp måste jag säga. Jag hade inte träffat någon av dem tidigare, men alla var superhärliga och höll energin uppe. Jag hade inte kunnat gjort seglingen med ett bättre gäng, säger gon

”Över Atlanten” har säsongsstart på Dplay den 10 augusti och på Kanal 5 den 25 augusti.

ANNONS

Hitta dina favoriter bland hundratusentals ljudböcker - prova Nextory gratis i 30 dagar!

Extern länk från Nextory

Gå till kampanjen

Hansdotter tog guld i OS i Pyeongchang 2018.
Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Frida Hansdotter

Över Atlanten