Systrarna Parneviks hårda kritik mot Schulman: ”Galenskap”

”Ett problem som dödar”

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Calle Schulmans Instagraminlägg om dotterns glassförbud har mötts av stark kritik.

Nu går systrarna Parnevik till attack mot medieprofilen i podden ”Pillowtalk med Peg & Penny”.

– Det är galenskap, säger Penny Parnevik.

Förra veckan lade Calle Schulman, 39, upp en video där hans son bjuder sin syster på en glass.

I bildtexten skriver han att dottern egentligen har glassförbud.

Nu riktar systrarna Parnevik stark kritik mot inlägget.

– Det är jättekonstigt om ditt barn som är åtta år har gett sig själv glassförbud. Det är galenskap, säger Penny Parnevik, 22, i podden ”Pillowtalk med Peg & Penny”.

Möts av stark kritik

Sedan inlägget publicerades har kommentarsfältet fyllts av många kritiska röster.

”Det faktum att ett barn i den åldern slutar med glass för att det är ’onyttigt’ är ett ätstört beteende. Det är din uppgift som hennes pappa att hjälpa henne, inte spä på beteendet så som du gör”, skriver bland annat en användare.

Calle Schulman har i efterhand redigerat bildtexten till inlägget och skriver att dottern själv bestämt sig för att dra ner på glassen ”eftersom hon fattar att det är onyttigt för kroppen samt riktigt illa för djuren”.

1 av 2 | Foto: Fredrik Sandberg/TT
Peg och Penny Parnevik.

”Ett problem som dödar”

Medieprofilen har även svarat på vissa av kommentarerna och slagit ifrån sig av kritiken, en reaktion som systrarna Parnevik kallar för både ”läskig” och ”barnslig”.

– Jag kan tänka mig att Calles, och mångas, försvar är att man måste lära barn vad som är hälsosamt och ohälsosamt och att träning och att äta nyttigt är hälsosamt och att det är bara fakta. Sant. Men jag tror inte riktigt att det är problemet. Problemet i världen just nu är hur många människor, speciellt unga tjejer, som har kroppskomplex. Det är ett problem som dödar. Det är det vi måste ta tag i, säger Penny Parnevik.

Peg Parnevik, 23, berättar själv hur hon under åren har påverkats av folks kommentarer kring vad man får och inte får äta.

– Jag har insett att man blir ju påverkad av allt som folk runt omkring en säger, oavsett om man är medveten eller omedveten. Och i bland har jag märkt att jag kanske tror att jag inte bryr mig och sen är det någonting som jag bär med mig resten av livet, säger hon.

Nöjesbladet har sökt Calle Schulman.

Publicerad:

LÄS VIDARE