Ilskan mot stjärnan efter pandemidraget

”Inte ansvarsfullt”

Av: Rasmus Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Bryan Adams ska hålla en konsert för 12 000 personer.

Det kommer bli den största sedan coronapandemin började, skriver Billboard.

Bryan Adams ska spela i Tyskland trots corona-pandemin.
Foto: Krister Hansson
Bryan Adams ska spela i Tyskland trots corona-pandemin.

Det är på en arena i Düsseldorf i Tyskland den 4 september som Bryan Adams, 60, ska ha sin spelning, skriver Billboard. Då det är för 12 000 fans den ska hållas för har Live Nation vidtagit åtgärder för att inte coronaviruset ska spridas.

Det kommer bara finnas sittplatser och stolarna kommer stå med en och en halv meters avstånd. Det är även tvång att bära ansiktsmask för besökarna. Det kommer även finnas en stor mängd handsprit på arenan.

”Helt enkelt inte ansvarsfullt”

När nyheten kom fick den blandad respons. Men någon som inte uppskattar att konserten ska hållas är Karl-Josef Laumann, hälsominister i delstaten Nordrhein-Westfalen.

Till Bild säger han att blir irriterad över att de lokala myndigheterna i staden har godkänt spelningen. Laumann kallar det hela oansvarigt.

– Vi har en komplex virussituation strax innan resesäsongens slut. I den här situationen är det helt enkelt inte ansvarsfullt att uppmuntra människor från hela Tyskland att resa över hela landet till Düsseldorf och samlas ihop med tusentals människor, säger han.

Konsertkvällen heter ”Give live a chance” och förutom Bryan Adams uppträder artister som Sarah Connor, Rea Garvey och The Bosshoss.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN