Därför klädde Måns av sig naken i reklamen

Kastade kläderna igen: ”En bra affär”

Av: Torbjörn Ek

Publicerad:
Uppdaterad:

Han satt naken på en häst – och tryckte ner en gigantisk löspenis i kalsongen.

Nu berättar Måns Zelmerlöw om den uppmärksammade nakenreklamen för nätapoteket.

– Så mycket som jag ändå har varit naken tidigare så tänkte jag att det här är ingen stor grej, men det blev det ändå, säger han.

Måns Zelmerlöw, 33, har knappast duckat för nakenhet.

Han har gjort allt från att ha parodierat Miley Cyrus ”Wrecking ball”-musikvideo genom att svinga naken på en rivningskula under QX Gaygala 2014 och marknadsfört sig i Eurovision song contest 2015 som klippdocka i bara kalsonger, till att ha vikt ut sig naken i brittiska hbtq-tidningen Gay Times 2015 och även näckat som programledare i Eurovision 2016 med bara en mjukdjursvarg för det allra heligaste i ännu en parodi.

Ledar- och kulturskribenter

Därför blev han förvånad över uppståndelsen när han dök upp naken på en häst i en uppmärksammad reklamfilm tidigare i höstas.

– Så mycket som jag ändå har varit naken tidigare så tänkte jag att det här är ingen stor grej längre, men det blev det ändå. Men det var väl själva hästen då kanske, säger han och skrattar.

Nöjesbladet träffar Måns Zelmerlöw på Grand hotel i Stockholm för att prata om den kommande plattan ”Time”, Måns åttonde album som släpps 18 oktober och följs av en releaseturné till Malmö, Stockholm, Falun och Göteborg. Och även om julshowen ”The grand wonderland show” som har premiär på Vinterträdgården på lyxhotellet vi befinner oss på lördag 30 november.

Men det går inte att komma förbi ”den där reklamfilmen” där Zelmerlöw rider naken och sjunger om hur smart det är med apotek som levererar varor till dörren.

– Det blev ett litet drev ändå med den där reklamfilmen, säger han och skrattar.

– Jag tyckte det var väldigt spännande när finkulturen och ledarskribenter började skriva om det som att det var mitt fel att hela avregleringen av apoteket skedde.

1 av 5 | Foto: JERKER IVARSSON
Måns Zelmerlöw.

Parodi på 90-talet

Han är själv delägare i företaget Meds och därför var det självklart att vara med i reklamfilmen. Han tvekade heller aldrig över att återigen kasta kläderna.

– Vi ville göra nåt som gick lite utanför ramarna och vi kom på idén att vi skulle parodiera gamla sköna 90-talsscener. Bland annat Old spice-reklamen där han ju sitter naken på en häst. och ”Ace Ventura” när han kallar på alla djuren och så vidare. Ser man hela tycker man nog att den är ganska kul.

I en scen har Måns Zelmerlöw också en enorm löspenis nedtryckt i kalsongerna.

– Ja, det är ju en dildo, säger han och skrattar.

– Den får Calle Schulman (som regisserat reklamfilmen, reds anm) ta på sig helt och hållet. Den tror jag har förbigått väldigt många, för den har det inte alls varit något fokus på och den var jag mer tveksam till. Nu tycker jag att den är rolig.

Hur mycket pengar har du gått in med i Meds?

– Det säger jag inte, men ska man göra nåt sånt här är det roligare att vara med från början och vara med på hela resan.

Är det en bra affär?

– Ja, än så länge är det absolut det. Och varumärkesmedvetandet kring Meds har ju höjts enormt efter den här reklamen, säger han och skrattar.

Miljonerna börjar rulla in?

– Hahaha, det får vi se.

Publicerad:

LÄS VIDARE