Lotta Engbergs känslosamma hyllning i direktsändning

Saknaden efter TV4-kollegans död: ”Känslosamma dagar för mig”

Av: Rasmus Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

”Lotta på Liseberg” har sorg efter att den mångårige orkestermedlemmen Michael Ottosson dog hastigt förra veckan.

Under måndagens direktsändning hade Lotta Engberg svårt att hålla tillbaka tårarna.

– Vi saknar honom så oerhört mycket, säger hon i TV4.

Lotta Engberg under kvällens hyllning till allsångskollegan Michael Ottosson, som dog hastigt förra veckan.
Foto: TV4
Lotta Engberg under kvällens hyllning till allsångskollegan Michael Ottosson, som dog hastigt förra veckan.

Det var under måndagen beskedet kom från TV4. Den rutinerade keyboardisten Michael Ottosson gick hastigt bort den 8 juli 36 år gammal. Han var orkestermedlem i ”Lotta på Liseberg” i flera år och programledaren Lotta Engberg, 57, sörjer sin vän.

– Micke var en varm vän för oss alla här på Liseberg. En gudabenådad musiker som alltid hade ett leende över. Han kommer att vara otroligt saknad av oss alla, men just nu tänker vi främst på hans familj och delar deras sorg i hjärtat, säger hon till TV4.

Foto: TV4
Keyboardisten Michael Ottosson blev 36 år.

Känslosamma hyllningen i direktsändning

När programmet gick av stapeln på Liseberg under måndagskvällen hyllades Ottosson av Lotta Engberg. Efter ett fint tal dedikerat till honom spelades hans musik.

– Den här veckan nåddes vi av ett fruktansvärt tragiskt chockbesked. En nära vän, en medmusikant, Micke Ottosson har lämnat oss. Hans fina hjärta orkade inte slå mer. Jag kan säga att vi saknar honom så oerhört mycket, säger Lotta i TV4.

”Tack för alla fina stunder vi fick med dig”

Programeldaren kämpade med tårarna när musiken började spelas.

– Micke, du är inte här nu. Men du är ändå fortfarande här för oss. Du kommer alltid finnas här, säger hon och pekar på sitt hjärta.

– Tack för alla fina stunder vi fick med dig, även om det blev alldeles för kort. Nu skickar vi alla våra tankar till din fina familj, avslutar Engberg.

”Vi har vår fina Michael Ottosson och hans familj i tankarna hela tiden”

Via sin presskontakt hälsar Lotta Engberg att hon inte orkar prata med media under kvällen på grund av den jobbiga perioden.

”Det har varit känslosamma dagar för mig, för orkestern och för hela produktionen. Vi har vår fina Michael Ottosson och hans familj i tankarna hela tiden. Ikväll behöver vi få rå om varandra lite extra när vi har sagt hejdå till tittarna och våra underbara gästartister, och få torka varandras tårar”, säger hon.

Foto: Urban Andersson
Lotta Engberg.
Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN