Adam Driver

Adam Driver: Visste knappt något om Gucci

Av: 

TT

NÖJE

Han är totalt ointresserad av mode. Men i filmen ”House of Gucci” iklär sig Adam Driver rollen som modemogulen Maurizio Gucci, som mördades på uppdrag av sin exfru.

Om några veckor kommer vi i Sverige att kunna se Adam Driver i huvudrollerna i inte mindre än tre olika filmer samtidigt.

– Jag ber om ursäkt för det, säger han till TT med ett skratt.

– Jag arbetar mycket, det är sant. Men just nu har inte minst covid gjort att det har klumpat ihop sig.

Ridley Scotts ”The last duel” går sedan några veckor på biograferna. Lagom till jul kommer Leo Carax musikal ”Anette”, där Driver spelar mot Marion Cotillard. Och innan dess kommer en annan Ridley Scott-film: ”House of Gucci”. I den spelar Adam Driver Maurizio Gucci, som 1995 mördades på uppdrag av sin exhustru.

”Inte intresserad av mode”

– Innan jag gjorde filmen visste jag knappt någonting om Gucci, säger Adam Driver i Zoom-samtalet från London.

– Jag är inte intresserad av mode. Jag kände till namnet Gucci, att det förknippades med kvalitet och rikedom, och att det kopplades ihop med Italien. Jag visste inget om familjen, inget om Maurizio, jag hade inte hört talas om mordet.

Han var mitt uppe i inspelningen av ”The last duel” när produktionen tvingades ta en covidpaus. Då frågade Ridley Scott om han kunde tänka sig att vara med i ”House of Gucci”.

– Det gick ju inte att resa då, så jag fick göra research så mycket det gick genom att leta på nätet och läsa det som fanns tillgängligt. Jag läste mycket. Och sen fanns ju manuset. När jag är på en inspelning är manuset min bibel. Det berättar vad vi gör och var jag är.

”Om kläderna passar så”

Liksom alla andra framgångsrika skådespelare blir Adam Driver kontaktad av olika varumärkesrepresentanter som vill att han ska bli ansiktet utåt för dem. Men hur tacklar han det om han nu är ointresserad av mode?

– Enkelt. Om kläderna passar, så. Breitling kontaktade mig, fast jag inte vet ett skit om klockor, och jag skulle aldrig ha haft råd att köpa någon. Burberry hyrde in mig för att göra en reklamfilm för herrparfym. Att jag en dag skulle göra en reklamfilm för parfym, det var något som jag aldrig hade kunnat föreställa mig.

Han är tveklöst en av filmvärldens hetaste skådespelare just nu och det är tydligt att de filmer han gör skiljer sig åt. Av de nu Sverigeaktuella filmerna är en av dem en historisk berättelse i riddarmiljö, nummer två ett verklighetsbaserat morddrama och den tredje en surrealistisk musical.

– Att det jag gör oftast skiljer sig åt beror på mina regissörer. Jag är skådespelare som vill ha jobb, an actor for hire, och jag vill arbeta med de bästa regissörer som finns. Och när jag får göra det, då kommer mångfalden på köpet.

ANNONS

Sista chansen! 25% rabatt på makeup för alla hudtyper från IsaDora

Extern länk från MEDS

Shoppa här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Så gick det sen för skådespelarna i Icas reklamfilmer

ÄMNEN I ARTIKELN

Adam Driver

Gucci

Ridley Scott

Lady Gaga