Publicerad:
Uppdaterad:

Sonen Elliot var cancersjuk när familjen drabbades av nästa tragedi

Av: Andreas Ekström

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 4 | Foto: KANAL 5
Sandra.

Sandra och Mikaels yngsta son Elliot drabbades av leukemi när han var sex år – vilket var ett hårt slag mot familjen.

Familjen repade sig, men en månad innan Elliot skulle friskförklaras drabbades familjen av nästa tragedi: pappan Mikael dog av en massiv hjärnblödning.

– Jag bankade och bankade, och höll på att bryta upp dörren med skohorn, säger Sandra genom tårarna i ”Sofias änglar”.

Familjens liv förändrades dramatiskt när Elliot drabbades av cancerformen leukemi. Han fick diagnosen den 1 september 2016 och därefter påbörjades behandlingarna som kom att vara i drygt 2,5 år.

Han tappade allt sitt hår och under sjukdomsperioden fick han sitta i rullstol i ett helt år. Mamman Sandra bodde i princip på sjukhuset och pappa Mikael pendlade mellan hemmet och sjukhuset, för att också ta hand om Elliots storebror William.

Elliot svarade bra på behandlingen och efter en lång tid började det äntligen se ut att bli bättre för familjen. Men en januarimorgon saknades Mikael.

Dog innan Elliot hann bli frisk

– Jag vet att han nattade mig först, sedan efter några timmar säger jag till mamma ”var är pappa?”, säger Elliot i ”Sofias Änglar”.

– Då slog det mig att badrumsdörren var låst och att det lyste där inne. Jag frågade om Micke var där inne men fick inget svar. Jag bankade och bankade och höll på att bryta upp dörren med ett skohorn, säger mamman Sandra.

Mikael hade drabbats av massiv hjärnblödning och hans liv gick inte att rädda. Mikael dog den 28 januari och den 1 mars blev Elliot friskförklarad.

Paret hade inlett en renovering av lägenheten för att Elliot skulle få ett eget rum efter sjukdomsperioden, men inget hann bli klart.

– Han kämpade dag ut och dag in, säger Sandra.

Badrummet har blivit ett trauma

Badrummet där Mikael hittades har blivit en otroligt laddad plats för familjen, berättar Sandra i programmet.

– Badrummet väcker en fruktansvärd mardröm och ett trauma från den morgonen. Barnen vill inte att det ska vara för mörkt i lägenheten.

I slutet av programmet får man se resultatet av renoveringen och familjens förvåning.

Aftonbladet har sökt familjen via Kanal 5 som avböjer att kommentera.

”Sofias Änglar” sänds på onsdagar kl 21.00 i kanal 5 och Dplay.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN