Mandelmanns gård

Därför tar Mandelmanns hjälp av en psykiatriker i nya säsongen

Gustav Mandelmann berättar: ”Svänger mycket”

Av: 

Natalie Demirian

NÖJE

Gustav och Marie Mandelmann tar hjälp av en psykiatriker i den nya säsongen av ”Mandelmanns gård”.

Nu berättar Gustav Mandelmann om varför.

– En sak som jag har kämpat med är att det svänger mycket för mig alltid, upp och ner, precis som ett flygplan, säger han.

Den sjätte säsongen av ”Mandelmanns gård” kommer att skilja sig från de tidigare säsongerna.

Gustav Mandelmann, 56, berättar att han och hustrun Marie Mandelmann, 57, kommer att ha med en psykiatriker, Håkan, i programmet i flera avsnitt.

– Håkan är med tre gånger, jag har ett program med honom där jag och han pratar, sedan har Marie ett program, och sedan har vi ett gemensamt mot slutet, säger han.

Kämpar med psykiska måendet

Gustav och Marie Mandelmann träffades på målarskola för 30 år sedan, och Gustav Mandelmann säger att de då också träffade Håkan, som blev en väldigt nära vän till paret, och att de har hållit ihop i livet sedan dess.

Medan många tv-tittare kan få uppfattningen om att allt alltid är frid och fröjd hos Mandelmanns visar det sig nu att Gustav Mandelmann har kämpat med sitt psykiska mående under hela sitt vuxna liv.

– En sak som jag har kämpat med är att det svänger mycket för mig alltid, upp och ner, precis som ett flygplan, säger han.

Gustav och Marie Mandelmann.

Har det alltid varit så för dig?

– Det har alltid varit så faktiskt. Jag har lärt mig leva med det på sätt och vis. Men det har ju inte blivit mindre. Dels svänger jag över dagen mycket, upp och ner. Men träffar jag någon människa under dagarna så är jag oftast jätteglad. Men när jag går själv kan det vara hur jobbigt som helst. Därför älskar jag när tv-teamet kommer till oss, för då blir jag så himla uppåt. Det blir som en lek vi då gör tillsammans, med kamrater, det är verkligen kul. Så det är verkligen inte att jag fejkar framför kamerorna, utan jag är verkligen lycklig när vi spelar in, men däremellan kan man tvivla, eller sedan på kvällen.

Stödet från vännen

Det är där stödet från Håkan blir ovärderligt.

– Jag älskar människor, och Håkan är en sådan människa som man kan prata med om allt möjligt. Både vetenskap, natur och konst och allt sådant där men också på det mänskliga planet förstås. Hur man har det och hur man ska tackla saker och ting. Det är väldigt skönt att ha någon att bolla med, och har man inte det blir man ju knäpp till slut. Det är klart, Marie och jag pratar ju också mycket, men det är väldigt skönt med en tredjepart som dessutom är psykiatriker. Han är en fantastisk och väldigt rolig människa. Jag hade inte tagit in vem som helst, utan han är där just för att han är vår gamla vän Håkan.

Paret Mandelmanns fyra barn, Aron, 32, Tora, 31, Disa, 28 och Joel, 21, är numera samtliga utflugna.

– Det är svåra saker! Våra barn kommer ju i för sig hem ofta och de jobbar ju mycket här också. Så jag är ändå väldigt lyckligt lottad. Men jag kan verkligen sakna de där barnaåren, de var fantastiska, säger Gustav Mandelmann.

”Mandelmanns gård” sänds tisdagar 20:00 i TV4 och på TV4 Play.

ANNONS

Handla festkläder från små till stora storlekar. Upp till 60% rabatt på tusentals varor hos Cellbes här!

Extern länk från Cellbes SE

Handla nu

Publisert:

LÄS VIDARE

Så gick det sen för tv-bönderna – efter ”Bonde söker fru” 2021

ÄMNEN I ARTIKELN

Mandelmanns gård

Mandelmann

TV4