Karl Fredrik om succén: Det är ju helt galet

Nu drar andra säsongen igång på Österlen

Publicerad:
Uppdaterad:
”Karl Fredrik på Österlen” är tillbaka med en ny säsong.
Foto: Andreas Hillergren
”Karl Fredrik på Österlen” är tillbaka med en ny säsong.

NÖJE

HAGESTAD. Förra året gjorde ”Karl Fredrik på Österlen” braksuccé i tv.

I verkligheten blev det kaos – tusentals ville besöka gården och man tvingades snabbt införa tidsbokning.

Rapsen står hög och gul, kameran sveper över pilträdalléerna och huvudpersonen själv, Karl Fredrik Gustafsson, 34, strosar omkring iklädd morgonrock och med en kaffekopp i handen. Vi är tillbaka på Eklaholm för säsong två, den här gången blir det åtta avsnitt mot förra säsongens fyra. Runt en miljon tittare följde arbetet på den österlenska gården i premiärsäsongen.

– Det är ju helt galet, säger han.

Hemma i köket på 1600-talsgården minns Karl Fredrik hur överrumplade han och sambon Petter Kjellén, 38, blev förra året när antalet besökare fördubblades närapå över natten – detta trots pandemin.

– Vi trodde inte att vi skulle bli sådana kändisar över en natt. Vi har inte fattat att det är så, säger Karl Fredrik, som inte kan gå många steg innan han stoppas av kunder i butiken.

Foto: TV4

Tvingades anställa parkeringsvakter

Karl Fredrik och Petter hade byggt ut parkeringen för att kunna ta emot fler kunder och fixat bajamajor, men tvingades anställa parkeringsvakter innan Petters svåger kunde akutbygga ett tidsbokningssystem.

– Att det skulle komma mycket folk, det förstod vi, men att det skulle bli så galet mycket… Det var bilkö på landsvägen nästan ända bort till Borrby. Folk som inte kom in var upprörda, säger Petter.

– Ja, och de grät i bilen, för då hade de åkt från Göteborg, kanske för att uppleva Österlen, men vi var huvudattraktion. Men det var fullt.

I kvällens avsnitt anländer gårdens grand old lady, det 800-åriga olivträdet från Spanien – ett träd som Karl Fredrik räddade från att bli småflis när den gamla olivlunden skulle jämnas med marken för att bli bostadsområde.

Foto: Andreas Hillergren
Karl Fredrik med sitt 800-åriga olivträd.

Nu står trädet i centrum som sig bör, mitt på den kullerstensbelagda innergården. Och trots den ovanligt bistra skånska vintern, med ner till tolv minusgrader, har trädet klarat sig bra.

– Men vi har skyddat det och satt in extravärme, eftersom det var första vintern här, säger Karl Fredrik.

”Karl Fredrik på Österlen” sänds i TV4 klockan 21.00 på onsdagar.

Publicerad:

LÄS VIDARE