Camilla Läckbergs kollega om kritiken mot vårdbolaget: ”Vår vård är inte dyr”

Läkaren Sara Löfgren vd för vårdbolaget

Av: Klas Widestrand

Publicerad:
Uppdaterad:

Det har stormat ordentligt kring Camilla Läckbergs nya vårdbolag.

Nu berättar bolagets vd Sara Löfgren om hur hon ser på kritiken.

– Vår vård är inte dyr, säger hon till Veckorevyn.

Ett läkarbesök för drygt 1 000 till 2 500 kronor, ett förnyat recept för en femhundralapp.

Camilla Läckbergs nya vårdbolag Hedda care har fått hård kritik för sina höga priser.

Men bolagets vd, läkaren Sara Löfgren, slår ifrån sig kritiken.

– Vår vård är inte dyr. Jag säger inte det för att vara oförskämd, utan det är det vården kostar. Men vi förstår självklart att inte alla har råd att komma till oss, säger hon i en intervju med Veckorevyn.

”Påverkar inte”

Hedda care har också mötts av skarpa ord från socialminister Lena Hallengren, som anser att bolaget bidrar till att förvärra vårdköerna när man rekryterar läkare till sin privata klinik i centrala Stockholm.

1 av 2 | Foto: HEDDA CARE
Hedda cares vd Sara Löfgren.

Sara Löfgren håller inte med.

– Vi är ett tiotal läkare på Hedda care och vi påverkar inte hela läkar-Sverige. Läkarbristen är en politisk fråga och politikerna har det slutgiltiga ansvaret för att tillräckligt många utbildar sig och att sjukhusen är tillräckligt attraktiva som arbetsplatser.

”Hyllar en kvinna”

Valet av namn på bolaget är en annan fråga som stuckit i ögonen på många.

Hedda care är uppkallat efter Hedda Andersson, en av Sveriges första kvinnliga läkare, som blev känd för sitt arbete för fattiga människors rätt till en trygg och säker vård.

Kritikerna hävdar att det är svårt att se någon logisk koppling mellan den historiska personen Hedda och det nya vårdbolaget, eftersom ett besök där kostar mycket pengar.

– Vi är imponerade av Hedda Andersson och Hedda är ett modernt namn som många i den yngre generationer känner igen. Hedda Andersson står för någonting fint. Vi har aldrig påstått att vi är Hedda. Vi hyllar en kvinna som slogs för att kvinnor och barn skulle få samma tillgång till vård som män, säger Sara Löfgren, som tror att Hedda Andersson hade uppskattat Hedda care.

PODD Tv-bönderna och kärleken

I tolfte avsnittet av ”Bonde söker fru”-podden ”Tv-bönderna och kärleken” kritiserar Wilma Oscars beteende under inspelningarna.

Lyssna:

 iPhone

 Spotify

 Acast


Eller ⬇️ klicka på PLAY-knappen

Publicerad:

LÄS VIDARE