Arlanda

Tv-profil frias efter misstänkt strypattack på Arlanda flygplats

Av: 

Lilian Andersson

Arlanda flygplats.
Arlanda flygplats.

NÖJE

Tv-profilen åtalades efter ett misstänkt bråk med en parkeringsvakt på Arlanda.

Han ska enligt parkeringsvakten ha försökt strypa honom då han var missnöjd med en p-bot.

Nu frias mannen av tingsrätten.

Tv-profilen medverkar i ett populärt tv-program. För två år sedan skjutsade han en anhörig till Arlanda flygplats. Eftersom det var stressigt och de var sent ute parkerade mannen tillfälligt på en på- och avstigningsplats där det inte är tillåtet att stanna.

Han har sagt att han redogjorde läget för flera parkeringsvakter på plats och uppfattade att de förstod situationen.

Då han kom springandes tillbaka hade det likväl utfärdats en bot. Tv-profilen försökte få boten makulerad och i samband med den dispyten med parkeringsvakten uppstod slagsmål.

Ord står mot ord

Tv-profilen har sagt att han upplevde parkeringsvakten som alltför ”laddad” för sitt yrke och att han blev rädd då denne ska ha gått till full attack:

– Han vänder sig i 180 grader och ger mig världens smäll i bröstkorgen med bägge händerna.

Här står ord mot ord.

Parkeringsvakten hävdar att mannen först ska ha misshandlat honom med knuten hand på vänster tinning och sedan försökt strypa honom med bägge händerna. Det var då han fick sina rivmärken.

Sammantaget finner tingsrätten bevisningen otillräcklig och väljer att på måndagen fria tv-profilen för våld mot tjänsteman och skadestånd.

Busschaufför blev vittne

Rätten ifrågasätter inte det parkeringsvakten har varit med om och konstaterar att ett fotografi med rivsåret på halsen ger ett starkt stöd för ett rivande våld.

Däremot anser rätten att rodnaden på målsägandes kind och en irritation i ögat som också fotograferats ger ett svagt stöd då det är oklart när bilden är tagen.

Den busschaufför som blev vittne till bråket har berättat att det var parkeringsvakten som utdelade det första slaget.

Enligt vittnesmålet ska tv-profilen ha blivit upprörd då han kom tillbaka och fann bilen lappad.

Busschauffören har sagt att tv-profilen tryckte parkeringsboten ganska hårt mot målsägandes rygg, som provocerades och slog mot tilltalads hals med ena knytnäven. 

Därefter ska de bägge männen ha börjat att veva mot varandra med öppna slag och knytnävar.

– Jag sprang dit för att sära på dem, har busschauffören sagt. Efter ett tag lugnade de ned sig och bägge två ringde polisen.

En nämndeman ville fälla

En nämndeman är skiljaktig. Den sårskada som målsägande fått på halsen kan inte förklaras på annat sätt än att tilltalad med våld uppsåtligen angripit parkeringsvakten, som arbetat som tjänsteman hos kommunen. Påföljden borde därför enligt nämndemannen ha blivit våld mot tjänsteman med ett kraftigt bötesstraff. 

”Domen var helt väntad. Ända sedan första förhöret har jag förstått att han skulle frikännas”, skriver tv-profilens försvarare, advokat Klas Bjuremark i ett sms.

Klas Bjuremark menar att polisen inte bara har slarvat genom att inte hämta in övervakningsfilmerna, som skulle ha bekräftat den berättelse som hans klient lämnat, utan det enda vittne som åklagaren åberopat har dessutom bekräftat hans version.

P-vaktens femte fall

– I det här fallet tyckte tingsrätten inte att bevisningen räckte till, säger kammaråklagare Anna Nygren.

– Så som jag uppfattar det är domen välskriven. Jag har inte tagit ställning till om jag ska överklaga eller inte. Både tilltalad och målsägande har uppgett olika versioner av händelseförloppet, det gjorde målet svårare. 

Aftonbladet har sökt tv-profilen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Höstnyheter hos Gina Tricot – handla årets trender här

Gina Tricot


Publisert:

LÄS VIDARE

Tv-profil misstänks för strypgrepp på p-vakt vid Arlanda – åtalas

ÄMNEN I ARTIKELN

Arlanda