Hanna Ardéhn i tårar efter priset: ”Det är ju galet”

Av: Maria-Elena Zelaya

Publicerad:

Skådespelerskan Hanna Ardéhn tog hem priset som Årets kvinnliga skådespelare på Kristallengalan 2019.

Efter prisutdelningen kunde hon inte hålla tårarna tillbaka.

– Det känns ju helt overkligt och jag gråter för allt som det är, säger Hanna Ardéhn.

Att fredagskvällen skulle sluta med flera priser, fanns inte på kartan när ”Störst av allt”-stjärnan Hanna Ardéhn anlände till Kristallen galan 2019, enligt henne själv.

– Jag har aktivt valt att inte tänka på den här kvällen eller om jag kan vinna ikväll utan jag har bara varit så glad över att ha varit nominerad över huvudtaget, säger 23-åriga Hanna Ardéhn.

Tillsammans med Robert Gustafsson klev hon upp på scenen för att ta emot priset som årets skådespelare. Med händerna för munnen av förvåning lämnade hon sin plats på läktaren och steg upp på scenen för att ta emot sitt pris.

– Helt galet, men jag hade verkligen inte kunna göra det här utan alla andra. Jag är blown away, tack så mycket, säger Hanna Ardéhn i tacktalet.

1 av 2 | Foto: Jimmy Wixtröm
Hanna Ardéhn fick pris som Årets kvinnliga skådespelare under ”Kristallen”

Två priser

Priset var fortsättningen på en riktig succékväll för Hanna Ardhén, som tidigare under kvällen också prisats då ”Störst av allt”, serien baserad på Malin Persson Giolitos roman, landade priset för Årets drama.

– Det är så sjukt stort att vi fick pris för Störst av allt, för det är ett bevis på hur mycket arbete vi verkligen lagt ner. Det är ju helt fantastiskt att få uppleva detta, det är ju faktiskt galet, säger hon efter galan.

Hur priserna ska firas har skådespelaren fortfarande inte bestämt, men spikat är ett lugnt firande eftersom skådespelaren enligt sig själv blir lullig på ett glas.

– Jag kommer vara lite försiktig, det ska ju firas men jag vet inte riktigt hur än, säger hon.

Publicerad:

LÄS VIDARE