Acne svarar på kritikstormen

”Jag beklagar att ni har haft en negativ upplevelse”

Av: Linn Elmervik

Publicerad:
Uppdaterad:

Mia Skäringer, 41, och Anna Mannheimer, 54, rasade mot Acnes smala modeller.

Nu svarar det svenska modehuset på kritiken.

”Vår policy är att aldrig jobba med minderåriga eller icke hälsosamma modeller”, skriver de i ett mejl till tv-duon.

1 av 2 | Foto: CAROLINA BYRMO
Mia Skäringer.

I går gick Mia Skäringer och Anna Mannheimer till attack mot det svenska modehuset Acne.

I ett gemensam Instagraminlägg riktade podd-duon hård kritik mot klädmärkets val av modeller och menade att de såg ”bleka och undernärda” ut.

Nu svarar Acne på raseriet. I ett mejl till Mia Skäringer skriver de att alltid strävar efter att jobba med sunda modeller.

”Har uppenbart inte lyckats”

”Jag beklagar att ni har haft en negativ upplevelse på vår hemsida. Vår policy är att aldrig jobba med minderåriga eller icke hälsosamma modeller och vår ambition är att alltid visa mångfald och sundhet samt att uppvisa våra produkter på ett bra sätt”, lyder mejlet från en anställd på företaget.

Acne tar till sig Skäringers och Mannheimers kritik.

”Vi har uppenbart inte lyckats i detta fall och kommer att använda lärdomarna samt den input vi nu får från er och andra engagerade personer för att bli bättre i kommande fotograferingar och projekt. Vi kommer att utöka vårt arbete för att säkerställa att såväl modellval som bildval framöver på ett bättre sätt förmedlar de ideal vi vill stå för”, skriver företaget.

Gillar kläderna

När Mia Skäringer och Anna Mannheimer kritiserade Acnes val av modeller berättade de att både de själva och deras tonårsdöttrar gärna köper modehusets kläder, men att de blivit illa berörda av deras webbutik.

”Jag undrar om ni är medvetna om vilka signaler ni sänder. Vilka önskar ni ska handla kläder hos er? Modellerna strålar varken ut styrka, coolhet och livsenergi. De ser bleka, undernärda och olyckliga ut”, skrev de.

Nöjesbladet har förgäves sökt Acne.

Publicerad:

LÄS VIDARE