Kritikstorm mot TV3 efter Anna Ankas utspel

Kallade Elena Belle för ”hora” i ”Svenska Hollywoodfruar”

Av: Benjamin Andrée

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

TV3 får hård kritik efter veckans avsnitt av ”Svenska Hollywoodruar”.

Anna Anka kallade Elena Belle för ”hora”. Nu ifrågasätter tittarna varför TV3 valde att sända bråket.

”Såg kvällens avsnitt och jag kan inte förstå hur TV3 kan tillåta mobbning”, skriver en tittare.

En kritikstorm mot TV3 har blossat upp efter veckans avsnitt av ”Svenska Hollywoodfruar”.

I programmet går Anna Anka till attack mot Elena Belle och har synpunkter på hennes utseende. Anka kallar även Elena Belle för ”hora”.

Reaktionerna från tittarna har inte låtit vänta på sig. På TV3:s Facebook-sida kritiserar över hundra tittare programmet.

”Jag får ont i hjärtat av all ondska som kommer ut ur Anna Anka. Vad är det som gör att det är okej att sitta och trycka ner en annan människa så som Anna Anka gjorde mot Elena i dag? Vad är det som gör att det ens är okej att sända detta hemska på tv?”, skriver en tittare.

En annan skriver: ”Mår illa av kvällens avsnitt, tycker det är riktigt dåligt att tillåta och filma sånt beteende”.

Kritiken riktar sig inte bara mot Hollywoodfruarnas agerande utan mot produktionsbolaget och TV3.

”Såg kvällens avsnitt och jag kan inte förstå hur TV3 kan tillåta mobbning. Hur kunde detta tillåtas? Att ingen i redaktionen stoppade detta när det filmades. Och vem godkände denna scen när programmet klipptes? Fy!”, skriver en tittare.

1 av 3 | Foto: Foto: TV3/Daniel Sahlberg
Anna Anka.

Har haft samtal efteråt

Susanne Nylén, presschef för Nordic entertainment group där TV3 ingår, bemöter kritiken.

– Vi har tagit till oss av all den kritik som kommit. Det här är en diskussion som vi också tagit med alla inblandade fruar innan det sändes. Men det är självklart att tittarna reagerar för det är ett extremt starkt innehåll.

Var det ingen från produktionen på plats som gick in och avbröt när det spårade ur?

– Det här bråket satte i gång direkt när Anna Anka kom in och det tog alla på sängen. Ingen hade en aning om att det skulle bli så hetsigt som det blev och kameran rullade för det är reality. Men till slut så gick vi in och avbröt och sa: ”Nu räcker det”. Det här bråket pågick längre än det man ser i tv. Men ja, produktionen var på plats. Och ja, produktionen ingrep till slut, säger Susanne Nylén och fortsätter:

– Det har varit samtal med samtliga fruar efteråt, både från produktionsbolagets sida och från TV3:s sida det har varit Anna Ankas och Elena Belles absoluta önskan att detta ändå skulle sändas.

”Har såklart det yttersta ansvaret”

Även om Hollywoodfruarna själva ville att det här skulle sändas, vilket ansvar känner ni från TV3:s sida när ni släpper igenom detta?

– Vi har så klart det yttersta ansvaret och vi tar till oss, verkligen på allvar, av den kritiken som kommit. Vi kommer att utvärdera det här framåt utifrån vad vi kan visa i framtiden.

Hollywoodfruarnas bråk grundar sig i att Anna Anka stört sig på Elena Belles beteende när fruarna i ett tidigare avsnitt varit ute och campat.

När fruarna i veckans avsnitt för första gången sedan de campade möttes för pressfotografering var Anna Anka snabb att ge sig på Elena Belle och därefter urartar diskussionen.

– Ska du ha den på dig? För jag gillar inte den här bimbo-looken, och det är det du visar. Hollywoodfruar är ”classy”. Det är ingen horshow som vi gör, utbrister Anna Anka i programmet.

Nöjesbladet har tidigare varit i kontakt med Anna Anka och Elena Belle. Ingen av dem ångrar det som sagts i programmet.

”Svenska Hollywoodfruar” sänds på TV3 och Viafree på tisdagar klockan 21:00.

Håll dig uppdaterad om vad som händer i Hollywood - följ Nöjesbladet på Facebook

Publicerad:

LÄS VIDARE