Publicerad:
Uppdaterad:

Hannah Graafs dotter höll på att dö under tacokvällen

”Tryckte ner mitt finger i hennes hals”

Av: Rasmus Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Hannah Graafs dotter Vida var nära döden.

Hon satte ett chips i halsen – då tryckte Hannah ner ett finger och räddade hennes liv.

– Jag bara tänkte: Mitt barn håller på att dö, säger hon i ”Skavlan”.

När Hannah Graafs, 41, dotter Vida var ett år gammal satte hon ett nachochips i halsen och blev helt blå. I fredagens avsnitt av ”Skavlan” berättar hon om den hemska upplevelsen.

– Jag gjorde allting jag kunde, men ingenting hände. Hennes ögon blev helt vita och hela hon blev blå och bara hängde, säger hon i programmet.

”Mitt barn håller på att dö”

Efter flera försök med dunkningar i ryggen tog till slut Hannah Graaf ett beslut som räddade livet på sin dotter.

– Jag tryckte ner mitt finger i hennes hals och tog upp det som hade fastnat. Det blödde och hon var fortfarande borta. Jag bara tänkte: Mitt barn håller på att dö. Sedan tog hon ett andetag. Men hon var borta i många minuter, berättar hon i ”Skavlan”.

Hannah Graaf 
Foto: Björn Lindahl
Hannah Graaf 

”Sitter djupt rotat”

När Nöjesbladet når Hannah Graaf berättar hon att det var under en tacokväll det fruktansvärda hände och händelsen sitter i än i dag.

– Det var verkligen fruktansvärt. I dag säger jag till mina barn att man måste tugga maten och inte busa när man äter. Men detta är någonting som sitter djupt rotat i en. Det var fruktansvärt traumatiskt, säger hon.

Graaf: ”Grinade i flera dagar”

Hannah Graaf hörde ett ljud från dottern Vidas barnstol och sprang genast dit.

– Jag insåg att livet började försvinna ur henne, blodkärlen hade spruckit i ansiktet och ögonen hade rullat bakåt, säger hon och fortsätter:

– Efter jag tryckte ner mitt finger kom det blod och galla men jag behöll ändå någon form av lugn. Efteråt blev vi inlagda på sjukhus och då kom chocken och jag grinade i flera dagar.

”Skavlan” sänds i SVT1 fredagar 21.00.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN