Billie Eilish i bråk med tyskt modemagasin

Nylon Germany får hård kritik

Av: Maria-Elena Zelaya

Publicerad:
Uppdaterad:

Den amerikanska popsångaren Billie Eilish kritiserar modemagasinet Nylon Germany efter att de använt sig av en animerad bild på henne till sitt omslag, utan hennes godkännande.

På omslaget har sångaren redigerats till en version utan hår och med bara axlar, skriver The guardian.

På det tyska modemagasinet Nylon Germanys Instagram kunde man se en flintskallig och robotliknande version av den amerikanska sångaren Billie Eilish, 17. Under bilden stod hennes namn med stora bokstäver.

Men enligt sångaren hade hon ingen kännedom om varken bilden eller Nylons planer att publicera en bild på henne som omslag. Med en punktlista som blev viral på sociala medier riktade Billie Eilish hård kritik mot modemagasinet, skriver The guardian.

”1, Jag informerades överhuvudtaget aldrig av Nylon om det här verket. Varken jag eller mitt team kände till att detta var på gång. 2, Det är inte ens en verklig bild på mig och jag hade inget som helst kreativt inflytande över den. 3, Ni skapar en bild på mig som barbröstad?!”, skriver hon i en del av kritiken.

1 av 2 | Foto: Richard Shotwell / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Billie Eilish

Ber om ursäkt

Innan det tyska modemagasinet hann svara på kritiken steg den amerikanska versionen av Nylon fram och bad om ursäkt på Twitter.

”Amerikanska Nylon är ett helt annat företag än det tyska och vi är starkt oense om deras val att använda sig av en bild på Billie Eilish utan hennes godkännande. Vi ber henne och hennes fans om ursäkt.”, skriver de på Twitter.

Omslaget har fått stor kritik och på sociala medier uppmanade flera personer det tyska modemagasinet att göra om och göra rätt.

Det tyska Nylon svarade senare med att be om ursäkt och ersatte bilden med en annan bild på de tyska sociala medier-profilerna Lisa och Lena Mantier.

”Vi på Nylon Tyskland värderar och står för konstnärlig frihet, men vi respekterar också Billie Eilish och hennes fans känslor. Vi är fans själva.”, skriver de i ett inlägg på Instagram.

Publicerad:

LÄS VIDARE