Stjärnan i tårar under Grammisgalan – tog hem storslam

”Tack till ni som var där när jag knappt själv var det”

Av: Rasmus Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Molly Sandén kammade hem tre priser på Grammisgalan.
Foto: Christine Olsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Molly Sandén kammade hem tre priser på Grammisgalan.

Grammisgalan blev en storslam för Molly Sandén.

Artisten tog hem tre tunga priser.

– Det är otroligt, otroligt stort, säger hon från scen.

Hon hade aldrig vunnit en Grammis. Men under torsdagens gala tog Molly Sandén, 27, hem hela tre stycken. Artisten kammade hem ”Årets pop”, ”Årets album” och ”Årets artist”. Och hon var rörd till tårar när hon tog emot det första priset uppe på scenen.

– Tack, fan vad fint. Jag älskar pop. Jag gick igenom hela högstadiet och gymnasiet och låtsades att jag inte gillade det, kommersiell musik. Det här känns så jävla fett. Jag har vunnit en Grammis. Det är helt sjukt, säger hon från scen.

Foto: Christine Olsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Stjärnan skickade ett speciellt tack till sin mamma.

”Jag visste knappt vad jag gjorde”

Hon tackade många viktiga personer. Allt från managern till andra medarbetare. Artisten hade svårt att få fram de rätta orden. Men en speciell person fanns med i slutet på talet.

– Den här är våran. Fan vad fett det här känns. Tack snälla, mamma jag vann en Grammis!, säger hon.

Albumet som hon vann för heter ”Det bästa kanske inte hänt än”, en textrad som har varit viktigt för henne.

– Det sjuka är att bara om man släpper taget så händer det här. Det bästa har inte hänt än. Tack till alla som stått ut med mina känslostormar.

Och ett extra stort tack riktade hon till sina fans.

– Tack till de som kommer på konserterarna och ni som lyssnar på musiken. Tack till ni som var där när jag knappt själv var det, jag visste knappt vad jag gjorde, säger hon.

”Ta hand om varandra”

Avicii tog hem två Grammis och på scen höll kompisen och producenten Carl Falk ett fint tal tillsammans med Tim Berglings pappa Klas Bergling.

–Tack till Tim för att vi står här och för att du tog med oss på den helgalna resan. Stort tack till dig Klas som har varit en stöttespelare och ryggrad i den här skivan. Vilket jävla jobb vi har gjort. Svårigheten har vart att inte förstöra någonting utan att förfina det, säger Carl Falk från scen.

Han passade också på att skicka med ett budskap till alla i publiken och tv-tittarna.

– När jag står här och tittar ut över er. Jag vet att utbrändhet, oro, stress och ångest är en stor del av jobbet. Det är jävligt lätt att vara stark, men svårt att visa svaghet. Våga ta hjälp av varandra och ta hand om varandra.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN