Rockbjörnen firar 40 år: ”En maxad och pulserande fest”

Av: Benjamin Andrée

Publicerad:
Uppdaterad:

Den 13 augusti är det dags för årets upplaga av Rockbjörnen.

Det utlovas ett spektakulärt firande i Kungsträdgården i Stockholm när musikpriset firar 40 år.

– Det finns galor och så finns det galor. Årets upplaga kommer bli en maxad och pulserande fest, säger Andreas Hansson, tf nöjeschef Aftonbladet.

Rockbjörnen är ett av Sveriges mest framgångsrika musikpriser och nyckeln till framgång är enkel.

– Rockbjörnen har alltid varit priset där fansen bestämmer, ingen klåfingrig jury finns med och påverkar resultatet. Därför är statyetterna rejält eftertraktade bland både svenska och utländska artister och nu drar kampen om årets priser igång. Efterfesten är dessutom en av Sveriges mest stjärntäta, säger Andreas Hansson, tf nöjeschef på Aftonbladet.

I år firar Rockbjörnen 40 år och det är en imponerande samling artister som vunnit genom åren.

– När man tittar tillbaka är det en fantastisk tidsresa att se på alla tidigare vinnare som Madonna, Europe, Bruce Springsteen, Eminem, Gyllene Tider, Håkan Hellström, Zara Larsson, Hov1 med flera, säger Aftonbladets marknadschef Viktoria Gelin.

1 av 7 | Foto: CAROLINA BYRMO
Benjamin Ingrosso fick priset som Årets manliga liveartist under Rockbjörnen 2018.

Förra året vallfärdade tusentals fans till Kungsträdgården för att se artister som Benjamin Ingrosso, Zara Larsson och Hov1 vinna priser.

Nomineringsfasen drar i gång tisdagen 22 maj och den 9 juli presenteras de fem finalisterna som står mot varandra i varje kategori och tävlar om de åtråvärda rockbjörnarna.

Rockbjörnen 2019 kommer bli något alldeles extra.

– Det finns galor och så finns det galor. Årets upplaga kommer bli en maxad och pulserande fest i hjärtat av Stockholm, och som vanligt också på Aftonbladet.se och Youtube för dem som inte kan vara med i det kokande folkhavet framför scenen. I år mer spektakulärt än någonsin när vi tittar tillbaka på höjdpunkterna under prisets 40 år, Andreas Hansson, tf nöjeschef.

Rockbjörnen 2019 arrangeras i Kungsträdgården i Stockholm den 13 augusti och är gratis för alla. Programledare, prisutdelare och artister kommer avslöjas under sommaren.

Nominera din favorit här.

Få bästa kollen på Rockbjörnen hela sommaren
✔️ Följ rockbjörnen på Facebook
✔️ Följ rockbjörnen på Instagram

Publicerad:

LÄS VIDARE