Alexander Abdallah

”Snabba cash”-stjärnans kritik mot Nyamko Sabuni: Använder mitt namn

Alexander Abdallahs känga till partiledaren

Av: 

Moa Malmqvist

Alexander Abdallah.
Alexander Abdallah.

NÖJE

Nyamko Sabuni tog upp ”Snabba cash” och karaktären Salim under Liberalernas riksmöte.

Nu rasar Alexander Abdallah mot partiledaren.

– Två dagar innan det här talet så ses vi i morgonsoffan på SVT och hon hälsar inte. Knappt vet vem jag är, skriver han på sin Instagram.

För knappt två veckor sedan höll Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni tal på partiets riksmöte. I talet tog hon upp ”Snabba cash” och karaktären Salim, något som fått skådespelaren Alexander Abdallah att rasa.

– Det har aldrig handlat om para, det var mer att det bara blev så. Vi är många som sett skådespelaren Alexander Abdallah som Salim i ”Snabba cash”. Även om Salim bara är en tv-karaktär så känner jag igen hans historia från min tid som integrationsminister, sa Nyamko Sabuni i talet.

Alexander Abdallah lade under onsdagskvällen upp en story på sin Instagram där han kritiserade politikern för talet.

”Politiker. Det är det här jag menar med att ni måste sluta prata och göra något åt saken istället. Två dagar innan det här talet så ses vi i morgonsoffan på SVT och hon hälsar inte. Knappt vet vem jag är och sedan använder mitt namn och mitt verk för att vinna poäng”, skriver han och fortsätter:

”Kom inte heller och fråga mig vad vi ska göra åt allt. Jag är skådespelare och regissör. Ni är politiker. Jag tror till och med att jag som skådespelare och regissör gjort mer än ni någonsin gjort för orten. Gör något och gör något nu”

Nyamko Sabuni.

”Hade velat prata”

Nyamko Sabuni säger till Aftonbladet att hon håller med skådespelaren om att problemen inte bara ska tas upp i högtidstalen, utan att det även krävs konkreta förslag.

– Det är därför vi jobbar med förortslyftet och har presenterat över 200 förslag på hur vi ska lyfta utsatta områden.

Däremot minns hon inte SVT-tillfället som Alexander tar upp i sitt inlägg.

– Jag beklagar att jag missade honom för jag hade verkligen velat prata med honom. Jag säger nog oftast hej till alla, det hör till allmänt hyfs. Jag kan ha missat och om jag sa hej lite snabbt så kanske jag inte kände igen honom. Jag hade uppskattat om han hade presenterat sig, det hade varit intressant att få prata.

Alexander säger att han tror att han gjort mer som skådespelare och regissör än vad politiker gjort för förorterna, hur ser du på det?

– Det vet jag inte, men det är väl jättebra med förebilder. Många som växer upp i förorten ser att det finns annat man bör efterlängta. Jag tror att förebilder som man kan identifiera sig med, som lyckas inom sina gärningar, är oerhört viktigt. Båda gör säkert jättestor nytta men mer behöver göras.

Aftonbladet har varit i kontakt med Alexander Abdallah som inte vill kommentera inlägget vidare.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, hudvård och vitaminer – handla allt inför hösten hos MEDS

MEDS

Publisert:

LÄS VIDARE

Evin Ahmad efter succén – uppvaktas av 19-åringar och fotbollsproffs

ÄMNEN I ARTIKELN

Alexander Abdallah

Snabba cash

Nyamko Sabuni

Liberalerna