Tv-profil döms till åtta års fängelse – efter miljonsvindel

Av: Karl Enn Henricsson

Publicerad:

Profilen drev ett hälsohem och lurade människor att betala pengar för träningsläger som aldrig blev av.

Han ingick även i en härva som blåste privatpersoner och banker på mångmiljonbelopp, och han döms nu till ett långt fängelsestraff.

– Jag är ingen dålig människa, har han tidigare berättat för Nöjesbladet.

Polisen nystade upp en stor härva med omfattande bedrägerier och penningtvätt. Och i centrum återfinns en tv-profil, som pekats ut som hjärnan.

Mannen åtalades för att bland annat ha lurat till sig över 12 miljoner kronor genom grova bedrägerier. Både privatpersoner och kredit- och låneinstitut hade blivit blåsta. Profilen hade genom att komma över andra personer bank-ID lyckats låna flera miljoner kronor från olika banker, enligt åtalet.

”Jag har haft det tufft”

Tv-profilen drev ett hälsohem, och han åtalades även för att ha lurat till sig pengar genom att få privatpersoner att betala tiotusentals kronor i deposition för träningsläger – som aldrig blev av.

– Jag har haft det tufft, jag har gjort fel i vissa situationer, men jag är ingen dålig människa. Jag försöker inte lura någon eller äta upp någons pengar, har mannen tidigare berättat för Nöjesbladet.

1 av 2 | Foto: CONNY SILLÉN
Tv-profilen under en häktningsförhandling.

Nu döms tv-profilen till åtta års fängelse för bland annat runt 20 bedrägerier, ett 15-tal grova bedrägerier och grovt bokföringsbrott.

Han ska även, tillsammans med andra dömda personer i härvan, betala närmare sex miljoner kronor i skadestånd till de drabbade.

I samma härva åtalades ytterligare ett tiotal personer för olika grad av inblandning.

Under rättegången erkände tv-profilen vissa av brotten.

Publicerad:

LÄS VIDARE