Mandy Moore: Ryan Adams kontrollerade mig

Träder fram efter New York Times artikel

Av: Johan M Söderlund

Publicerad:

Nu avslöjar Mandy Moore att exmaken Ryan Adams ska ha tagit kontroll över hennes karriär.

Och avskräckt henne från att jobba med andra.

– Det satte stopp för mina förmågor att skapa nya kontakter i branschen, säger hon till People.

I går vittnade sju kvinnor i New York Times om att musikern Ryan Adams, 44, ska ha utnyttjat kvinnliga artister sexuellt.

Även flera medarbetare berättar om att de blivit manipulerade av honom.

Nu träder Mandy Moore, 34, fram och avslöjar att hon kontrollerades av sin dåvarande make. De var gifta mellan 2009 och 2016.

Hon säger till tidningen People att Ryan Adams tog kontroll över hennes musikkarriär 2010. Hon hävdar att han avskräckte henne från att jobba med andra producenter och managers. Men efter att de skrivit låtar ihop skulle Adams ”ersätta henne med andra kvinnliga musiker”, när det blivit dags att spela in dem.

– Det fanns tillfällen då jag satt ihopkrupen på golvet som en boll. Det är extremt svårt. Men jag har gått vidare och bearbetat nivåerna av sorg, ilska och känslan av saknad och allt sånt. Jag tror att saker händer av en anledning. Och jag tror att jag hade mantrat att lyckas gå vidare, trots de krävande tiderna, säger Mandy Moore till People.

Moore har också hävdat att Ryan Adams har varit psykiskt våldsam och förringat hennes musikaliska färdigheter.

– Hans kontrollerande uppförande satte stopp för mina förmågor att skapa nya kontakter i branschen under en mycket svängbar och lukrativ tid – hela mitt 20-åriga liv, säger Mandy Moore till New York Times.

Ryan Adams hävdar via sin advokat Andrew B Brettler att hennes ”karaktärisering” av deras förhållande är ”helt olik hans syn på saken”.

1 av 2 | Foto: Zach Cordner / TT NYHETSBYRÅN
Ryan Adams.

Adams nekar till alla anklagelser som riktats mot honom.

– Jag är inte en perfekt man och jag har gjort många misstag. Till alla som jag någon gång har sårat, oavsiktligt, så ber jag djupast och förbehållslöst om ursäkt, skriver han på Twitter och fortsätter:

– För någon som alltid har försökt att sprida glädje genom musiken och livet, så gör det mig bedrövad att höra att vissa människor tror att jag orsakade dem smärta. Jag är besluten om att jobba för att vara den bäste mannen jag kan vara. Och jag önskar alla medkänsla, förståelse och helande.

Musikern ska ha utnyttjat sin ställning i musikbranschen och erbjudit sig att coacha kvinnliga kollegor i utbyte mot sexuella tjänster.

– Den bild som denna artikel målar upp är uppriktigt felaktiga. Några av detaljerna är missvisande; vissa är överdrivna; vissa är direkt falska. Jag skulle aldrig ha olämpliga interaktioner med någon jag trodde var minderårig. Punkt, skriver han på Twitter.

Om de vägrat gå med på erbjudandena ska Adams ha blivit arg, hämdlysten och vägrat att hjälpa dem.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN