Efter miljontvisten – Cardi B och ex-managern överens

”Härligt att vara fri”

Publicerad:
Uppdaterad:
Cardi B
Foto: Amy Harris
Cardi B

NÖJE

Cardi B och ex-managerns miljontvist har pågått i över två års tid.

Nu är de äntligen överens.

”Härligt att vara fri”, skriver Cardi B på Twitter.

I april 2018 stämdes rapparen Cardi B på tio miljoner dollar, drygt 82,5 miljoner svenska kronor, av sin före detta manager Klenord ”Shaft” Raphael. Efter en utdragen rättegångsprocess har parterna nu nått en överenskommelse, rapporterar TMZ.

”Härligt att vara fri”, Twittrade Cardi B.

Managern kände sig utfryst

Shaft som är en av låtskrivarna bakom hennes superhit ”Bodak yellow” hävdade att det var han som gjorde Cardi B känd, men att hon sedan frusit ut honom när hennes karriär tog fart. I ett tidigare uttalande i Variety via managerns presskontakt förklarades anledningen till stämningsansökan.

”Sedan upptäckten av Cardi B 2015 har Shaft haft en betydande roll i utvecklandet av hennes musikkarriär och offentliga image. Samtidigt som han är stolt över deras framgångsrika samarbete då hon har gått från influencer på Instagram till en megamusikstjärna, är Shaft också besviken på hennes sätt att frysa ut honom från sin karriär, vilket redogörs för i klagomålet. Shaft är övertygad om att hans stämningsansökan kommer underbygga och rättfärdiga hans krav.”

Stämde managern

Cardi B kontrade då med att stämma ex-managern på 30 miljoner dollar och menade att kontraktet hon signerade med honom var orättvist och girigt där han bland annat krävde 50 procent av hennes skivkontrakt med Sony. Enligt artisten var managern även kontrollerande och försökte styra över vem eller vilka hon dejtade.

Parterna ska själva stå för sina advokatkostnader och de har även skrivit under på att de inte kan återuppta fallet.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN