Camilla Läckberg bryter med bästa vännen

Väljer konkurrenten Lili Assefa istället för Christina Saliba: ”Hon hörde av sig”

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Camilla Läckberg byter ut vännen Christina Saliba mot konkurrenten Lili Assefa.

När deckardrottningen lanserar sin nya bok är det inte längre den tidigare ständiga parhästen som sköter marknadsföringen.

– Hon hörde av sig, säger pr-drottningen Lili Assefa till Dagens Opinion.

Camilla Läckberg, 45, väljer pr-drottningen Lili Assefa, 44, före parhästen Christina Saliba, 45, när hennes nya böcker ska lanseras, skriver Dagens Opinion.

Läckberg och Saliba är båda delägare i den kontroversiella vårdföretaget Hedda Care och Saliba har tidigare skött all Läckbergs marknadsföring och kontakt med medier. Saliba har också många gånger setts vid Läckbergs sida vid premiärer och kändismingel.

Christina Saliba och Camilla Läckberg på Ellegalan i januari.
Foto: Henrik Montgomery/TT NYHETSBYRÅN
Christina Saliba och Camilla Läckberg på Ellegalan i januari.

Läckberg tog kontakt

Men nu bryter alltså succérförfattaren med sin tidigare parhäst och anlitar istället konkurrenten Lili Assefa och hennes bolag Assefa Communication för att marknadsföra sin kommande bok.

Enligt pr-drottningen Assefa var det Läckberg som själv tog kontakt.

– Hon hörde av sig. Det ska bli superspännande och roligt. Camilla Läckberg är en av våra största författare, hon mycket produktiv och mycket kommer att hända det kommande året, säger Lili Assefa till Dagens Opinion.

Assefa skötte bland annat Asap Rockys svenska mediehantering under häktningstiden sommaren 2019 och har arbetat med Timbuktu, Carola Häggkvist och Loreen. Hon har också under flera år varit ansvarig för Melodifestivalens pr-strategi och anses vara en expert på krishantering.

– Jag sätter mig in i allt tillsammans med bokagenturen Nordin Agency som har varit med på hela Camillas resa. Det blir en rivstart med lansering av en ny deckare i maj, säger Assefa till Dagens Opinion.

Saliba fortsätter med andra Läckberg-bolaget

Flera av medarbetarna på Assefa Communication kommer att vara inblandade i arbetet med Läckberg.

– Det är mycket runt Camilla, med utlandslansering och tv-serier, säger Lili Assefa till tidningen.

Läckberg och Saliba driver företaget Invest in Her tillsammans och enligt Läckberg är det Christina Salibas engagemang i det företaget som tar allt mer av hennes tid i anspråk.

”I vintras lanserade vi Hedda Care som är en av vår största satsningar hittills, arbetet med Invest in Her kräver allt mer av Christinas tid. Mitt och Christinas arbete för kvinnors inflytande i näringslivet och samhälle fortsätter”, skriver Camilla Läckberg.

Publicerad:

LÄS VIDARE