Christina Schollin om näthatet mot Bianca Ingrosso

”Jag blir fruktansvärt upprörd”

Av: Alex Hartelius

Publicerad:

I december gick Bianca Ingrosso ut med att hon tar ett paus från bloggandet efter alla hatkommentarer.

Näthatet mot barnbarnet får skådespelaren och mormor Christina Schollin att rasa.

– Det är förfärligt. Jag blir fruktansvärt upprörd. Vad är det som får vissa människor att skriva så elaka saker? säger hon till Nöjesbladet.

Den 20 december förra året meddelade Bianca Ingrosso, 24, att hon tar en paus från bloggandet. Anledningen var allt näthat som riktats mot influencern.

”Detta är inte hållbart för mig längre. Jag klarar tyvärr inte av den mängden hat och personangrepp som jag får ta emot här varje dag längre. Det är inte konstruktiv kritik längre utan nu är det bara mobbning, påhopp, personangrepp och elaka ord för att såra mig och trycka ned mig”, skriver Bianca.

Näthatet har inte bara påverkat Bianca Ingrosso. Hennes mångsysslande mormor Christina Schollin, 81, är orolig för sitt barnbarn och upprörd över de kommentarer som Bianca Ingrosso utsatts för.

– Det är förfärligt. Jag blir fruktansvärt upprörd. Vad är det som får vissa människor att skriva så elaka saker? De behöver ju inte läsa bloggarna då. Vad är det för människor som gör sånt? Jag förstår inte, säger Christina Schollin till Nöjesbladet.

Christina Schollin om influencerrollen

Christina Schollin är främst känd för sina skådespelarinsatser, men på senare tid har hon även axlat rollen som influencer och synts frekvent i reality- och familjeserien ”Wahlgrens värld”.

I dag driver hon själv en blogg där hon delar med sig av sitt liv i både bild och text. Men själv har hon aldrig utsatts för någon form av näthat.

– Jag har inte fått en enda hatkommentar. Jag begriper mig inte på det här med nättroll och näthat, säger hon och fortsätter:

– På Pernillas (Wahlgren reds anm.) blogg håller de på att diskutera med varandra och har olika åsikter om Pernilla samtidigt som hon ska behöva försvara sig. ”Men vad är det här för nånting?” tänker jag då. Det är att uppta sin tid med oväsentligheter i livet med att hålla på och näthata.

Syns inte lika mycket i årets säsong

I förra säsongen av ”Wahlgrens värld” hade Christina Schollin en central roll. Bland annat fick man se hur hon planerade och firade sitt 80-årskalas. I den nya säsongen kommer hon dock inte att medverka lika mycket.

– Det är av den enkla anledningen att jag befinner mig i Spanien. Sen är det ju Pernillas och Biancas program, men jag kommer dyka upp lite då och då när jag är hemma i Sverige.

Christina Schollin.
Foto: Anna Tärnhuvud
Christina Schollin.

Hur känns det att inte medverka så mycket?

– Jag tycker ju det är roligt att vara med. Jag är jätteglad för Pernilla och Biancas skull att programmet uppskattas så mycket och att de vinner priser. Otroligt glad över att serien blivit en succé.

Vad är det som är så roligt med att medverka?

– Det är ju fantastiskt med tre generationer tjejer, och kan jag bidra med mina åsikter och tankar så gör jag gärna det.

Hur mycket pengar får du?

– Det är en hemlighet förstår du.

Men något får du?

– Jag får betalt, ja.

Är det bra betalt?

– Jag vet inte vad som är bra. Men då och då är jag ju med i lite andra tv-sammanhang och jag skulle säga att det är en normal taxa.

Vad är normalt?

– Haha, det är nog väldigt olika. Men jag är inte med för pengarna, jag tycker bara att det är väldigt roligt.

”Wahlgrens värld” sänds på Kanal 5 torsdagar klockan 21.00.

Publicerad:

LÄS VIDARE