Hon är nya Ica-Cindy: Vi är nog ganska lika

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Nya skådespelaren känner igen sig i sin rollfigur

1 av 3 | Foto: ICA
Johanna Eriksson tar över rollen som Ica-Cindy efter Cecilia Forss: ”Vi är nog ganska lika”, säger hon om sin rollkaraktär.

Cecilia Forss, 28, hoppade av som Cindy i Ica-reklamerna.

I senaste reklamfilmen presenteras hennes efterföljare: Cindy.

– Vi är nog ganska lika många sätt, säger skådespelaren Joanna Eriksson, 24, om sin nya roll.

”Hej, Cindy!”

”Cindy? Åh, äntligen, du får jobbet”.

Så enkel var arbetsintervjun för nya Cindy i senaste Ica-reklamen.

Egentligen heter hon Joanna Eriksson och är frilansande skådespelare, mest känd för roller i Kanal 5:s ”Partaj” mot bland andra Christine Meltzer.

– Jag är oerhört glad att fått förtroendet att göra denna roll. Jag har fått en del erbjudanden om reklamjobb tidigare men tackat nej av olika anledningar. Men det här uppdraget kändes helt rätt, skriver hon i ett sms till Nöjesbladet.

”Frispråkig och rättfram”

I reklamfilmen beskriver sig nya Cindy som ”helt värdelös på att hålla tider”, ”sjukt morgontrött” och frågar om hon kan få börja på tisdag i stället för måndag eftersom hon ska ”fika med några kompisar”.

– Karaktären Cindy är helt fantastisk och jag gillar att hon är så frispråkig och rättfram. Vi är nog ganska lika på många sätt. Jag är dock sanslöst bra på att passa tider! Det är nog en av de största skillnaderna, säger Joanna Eriksson.

Cecilia Forss hoppade av sin roll som Cindy i januari.

– Jag har älskat att göra Ica-reklamen, det har varit ett fantastiskt på alla sätt och vis, men det handlar om att jag vill göra fler saker i min karriär. Det är aldrig bra att stanna för länge på ett ställe. Jag tycker inte att jag är stämplad som ”Ica-Cindy” nu, reklamen har varit mitt extrajobb, men om jag stannar finns kanske den risken, sa hon till Nöjesbladet då.

Publicerad: