Molly Sandén

Molly Sandén fick reda på okänd halvbror

”Vill lära känna min bror”

Av: 

Jonas Månsson

Molly Sandén fick som barn reda på att hon och hennes systrar hade en okänd halvbror. Nu har syskonen börjat skapa kontakt.
Molly Sandén fick som barn reda på att hon och hennes systrar hade en okänd halvbror. Nu har syskonen börjat skapa kontakt.

NÖJE

När Molly Sandéns föräldrar skildes fick hon och hennes systrar reda på att de hade en halvbror som de inte kände till.

Efter flera år har syskonen nu börjat bygga en relation.

– Det var för mycket på en gång att ta in. Först att de skulle skiljas och sedan en halvbror, säger hon i SVT:s ”Carina Bergfeldt”.

När artisten Molly Sandén, 28, var nio år skilde sig hennes föräldrar. Det var en omtumlande tid som blev ett uppvaknande, berättar hon i SVT:s ”Carina Bergfeldt”.

– Jag trodde att livet var en Disneyfilm innan det. Då krossades hela världsbilden och mörkret sipprade in, säger hon.

Hon fick dessutom reda på hon och hennes två yngre systrar hade en halvbror som de inte visste om. Det blev för mycket att ta in och det är först på senare år som syskonen kunnat skapa en relation.

– Ganska många år senare träffades vi för första gången. Det var så surrealistiskt och overkligt. Då var våra föräldrar med och det fanns inga tillfällen att riktigt lära känna varandra och ”connecta”, säger hon.

”En sorg”

Att syskonen inte lyckades bygga en relation tidigt har gnagt i Molly Sandén.

– Jag skäms lite över hur jag har hanterat den situationen. Att jag inte har varit där för honom eller lärt känna honom. Nu är jag vuxen och borde ha verktygen att ”deala” med det och kunna träffas. Jag vill lära känna min bror, det vore så häftigt.

För ett drygt år sedan tog de tre systrarna tag i saken och skrev till sin bror.

– Vi frågade om han ville ses och det ville han. Vi både skrek och grät av glädje, jag tror att det har varit en sorg för oss alla tre att vi inte har haft någon kontakt.

Aftonbladet har sökt Molly Sandén.

Publisert:

LÄS VIDARE

”Fick ett mystiskt samtal från SVT...”

ÄMNEN I ARTIKELN

Molly Sandén

Carina Bergfeldt