Estraden tar över allsångsscenen

Av: TT

Publicerad:
1 av 4 | Foto: Olov Karlsson
"Jag skrek rakt ut när jag fick höra att vi skulle vara med", säger Louise Lennartsson, sångerska i "Allsång på Skansen"-aktuella bandet Estraden. Pressbild.

NÖJE

Efter flera samarbeten står Estraden nu på egna ben. Det vill de visa i "Allsång på Skansen".

– Jag skrek rakt ut när jag fick höra att vi skulle vara med, säger bandets sångerska Louise Lennartsson.

Poptrion Estraden har framför allt uppmärksammats för sina samarbeten med andra artister. De träffades när de arbetade som producenter och låtskrivare på Sandro Cavazzas låt "Used to", fick sitt genombrott med Norlie & KKV-samarbetet "Mer för varandra" 2018 och har därefter släppt hittar med bland andra Tjuvjakt, Jireel och Victor Leksell. Men när de nu gör debut i "Allsång på Skansen" träder de fram som ett band som står på egna ben. Det är en dröm, men också nervöst, säger sångerskan Louise Lennartsson.

– Många som tittar har kanske inte hört talas om oss innan och man vill göra ett bra första intryck, fortsätter hon.

Samtida låtval

När Estraden spelar live står Louise Lennartsson ensam på scen. Bandets övriga medlemmar Carl Silvergran och Felix Flygare Floderer trivs bättre i studion. Men låtarna gör de ihop. I "Allsång på Skansen" presenterar de sina senaste singlar "Aldrig mer vara du" och den oväntat aktuella "Dansar med mig själv".

– Corona bröt ut och sedan släppte vi låten. Det var en slump, men det är en låt som ligger väldigt rätt i tiden, eftersom den handlar om ensamhet, säger Louise Lennartsson.

"Somrigt album"

I "Allsång på Skansen" dansar sångerskan faktiskt med sig själv, eftersom programmet i år spelas in utan publik.

– Det känns lite tråkigt, säger hon. Det jag saknar med att spela live är att få den direkta responsen från publiken. Det är svårare att få av en siffra på Spotify. Men "Allsång på Skansen" känns speciellt, eftersom det blir sommarens enda konsert.

I sommar skulle Estraden egentligen ha varit ute på sin största turné hittills. När den ställdes in lade de i stället fokus på att färdigställa sitt debutalbum, som släpps i augusti.

– Det är ett somrigt men vemodigt album, säger Louise Lennartsson. Man kommer att känna igen vårt sound.

Publicerad: