De är vinnare av ”På spåret”: ”Ingen är mer förvånad än jag”

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Claes Elfsberg och Magdalena Forsberg kammade hem vinsten i årets omgång ”På spåret”.

Dressinen avgjorde den rafflande finalen på sista frågan.

– Ingen är mer förvånad än jag, men det känns ju jättekul, säger Forsberg om vinsten.

Louise Epstein, 55, och Thomas Nordegren, 67, kämpade in i det sista mot vinnarduon, som bestod av Claes Elfsberg, 72, och Magdalena Forsberg, 53. Tävlingen avgjordes på den sista frågan, som vinnarna i dressinen lyckades pricka in det rätta svaret på.

– Ska jag vara ärlig kommer jag inte riktigt ihåg allt under den sista tävlingen, men på slutet knappade de in och det var jättespännande på sista frågan, säger Magdalena Forsberg.

33 mot 31 blev resultatet. Det är andra gången som Magdalena Forsberg är med och tävlar i SVTs program ”På spåret”. Första gången hon ställde upp var 2005 till 2006.

– Hur vinner man? Det vill jag också veta. Men det handlar nog om lite tur också, frågorna kan ju verkligen handla om allt mellan himmel till jord, säger Forsberg.

Claes Elfsbergs och Magdalena Forsbergs segerjubel.
Foto: SVT
Claes Elfsbergs och Magdalena Forsbergs segerjubel.

Första gången han deltar

Innan de ställde upp i ”På spåret” kände vinnarparet inte varandra.

– Vi hade hälsat på varandra någon gång för ett tiotal år sedan, så inför att programmet började fick vi lära känna varandra. Vi träffades en gång innan tävlingen och vi gillade varandra på en gång., säger Claes Elfsberg om Magdalena Forsberg.

Det här är första gången som Elfsberg är med och tävlar i ”På spåret”.

– Det känns hur roligt som helst att vinna första gången man är med och tävlar. Det var mer nervöst i början, ju längre vi kom i tävlingen kändes det faktiskt mindre nervöst, säger Elfsberg.

På grund av pandemin blev det däremot ingen storslagen segerfest för vinnarna.

– Vi firade med ett glas champagne. På grund av corona gick det inte att ha någon slutfest, som det brukar i vanliga fall när tävlingen har avgjorts, säger Elfsberg.

Foto: SVT
Slutställningen i ”På spåret”-finalen 2021.

Kan tänka sig att tävla igen

Att duon tar plats i tågvagnen igen i framtiden är ingen omöjlighet.

– Det är för tidigt att svara på. Vi har pratat om det, och vi får väl se om vi får chansen att vara med och tävla igen, säger Forsberg.

Elfsberg håller med.

– Magdalena och jag har försiktigt funderat på det, och det lutar åt att vi troligtvis ställer upp om vi får frågan igen. Men mycket beror ju på om tiden finns till också, Magdalena har ju fullt upp med många projekt, säger Elfsberg.

Foto: SVT
Louise Epstein och Thomas Nordegren.
Foto: SVT
Zara Larsson sjöng med First Aid Kit.
Foto: SVT
Domaren Fredrik Lindström och programledaren Kristian Luuk, som avslöjade att det blir en 32:a säsong av SVT-succén till hösten.
Publicerad:

LÄS VIDARE