Influencern hjärnopererades – helt vaken

Fick svårt val: Tappa talförmågan eller leva på medicin hela sitt liv

Av: Rasmus Karlsson

Publicerad:
Emily Sears var vaken under hela sin hjärnoperation.
Foto: @emilysears / INSTAGRAM
Emily Sears var vaken under hela sin hjärnoperation.

Influencern Emily Sears fick ett kraftigt epilepsianfall förra året.

Nyligen ställdes hon inför två val.

Antingen skulle hon riskera att tappa talförmågan vid en operation eller tvingas leva på mediciner resten av sitt liv.

Den australiensiska modellen och influencern Emily Sears, 35, fick plötsligt ett kraftigt epilepsianfall under en shoppingtur förra året.

”Hela mitt liv sattes på paus från den stunden, allt från mitt arbetsliv till mitt sociala liv, min relation med min kropp och min identitet”, skriver hon på sin Instagram.

”Det var lika konstigt och surrealistiskt som det låter”

Hon fick diagnosen kavernöst angiom, en samling av stora blodkärl i hjärnan som kan orsaka epilepsianfall. Nu har hon opererat hjärnan samtidigt som hon var vaken, rapporterar People.

”Det fanns två kirurger och en av de vinkade mot mig… det var lika konstigt och surrealistiskt som det låter”, skriver hon Sears.

”Jag är tacksam för möjligheten att kunna få vård”

På sin Instagram skriver influencern vidare om hur det senaste året har varit och hon beskriver det som en ”berg-och dalbana”. Och innan operationen ställdes hon inför två tuffa val. Antingen skulle hon riskera att tappa talförmågan vid en operation eller tvingas leva på mediciner resten av sitt liv. Emily Sears valde då hjärnoperationen.

Anledningen till att hon var vaken under tiden kirurgerna opererade var för att de skulle kunna kontrollera att hon kunde prata.

”Jag är tacksam för möjligheten att kunna få vård, för det faktum att det fanns ett botemedel mot min sjukdom. För stödet från min familj och vänner, folk inom industrin och för min otroliga man som funnits med mig hela tiden”, skriver hon på Instagram.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN