David Lega har blivit pappa: Så mycket känslor

”Familjebubblan är bra mycket roligare än Brysselbubblan”

Publicerad:
Uppdaterad:
Vega Ranstam och David Lega tillsammans med en nyfödd Natalie.
Foto: Privat
Vega Ranstam och David Lega tillsammans med en nyfödd Natalie.

NÖJE

EU-parlamentarikern och KD-politikern David Lega har blivit pappa.

För honom är det en livslång dröm som äntligen har gått i uppfyllelse.

– Det är så mycket känslor, det är svårt att beskriva med ord hur det känns – förutom att jag förstås är överväldigad och överlycklig, säger han till Aftonbladet.

EU-parlamentarikern och KD-politikern David Lega, 46, har blivit pappa för första gången. Förra veckan nedkom hustrun Vega Ranstam, 36, med en liten flicka som fått namnet Natalie.

– Det är så mycket känslor, det är svårt att beskriva med ord hur det känns – förutom att jag förstås är överväldigad och överlycklig. Det känns helt fantastiskt. Man är också lättad över att allt har gått så bra. Även om jag aldrig var orolig, så inser man efteråt att man kanske var lite orolig ändå. Men allt har gått enligt planerna både Natalie och Vega mår jättebra, säger Lega till Aftonbladet.

Foto: Privat
Vega Ranstam och David Lega myser med lilla Natalie.

”EU-parlamentet har ingen pappaledighet”

För Lega är det här en dröm som går i uppfyllelse.

– Det är någonting jag har velat ha i så många år. Men jag var tvungen att hitta Vega först. Det tog lite längre tid än vad jag trodde, men det var det ju värt, säger han och skrattar. 

Foto: Privat
David och Natalie framför en Bruce Springsteen-dokumentär.

Dottern var 48 centimeter lång och vägde 3 570 gram när hon såg världens ljus. David Lega berättar att de just nu njuter för fullt i den intensiva och till en början omtumlande babybubblan.

– EU-parlamentet har ingen pappaledighet så här i början, det är bara mamman som får vara hemma några dagar. Men jag loggar ut ändå helt och hållet i två veckor. Det timade sig så att det inte är några voteringar så det passar bra. Dessutom har jag jobbat hemifrån sedan mars på grund av pandemin. Nu njuter vi i vår lilla familjebubbla. Den är bra mycket roligare än Brysselbubblan. Haha!

Foto: Ronny Cintius
Björn Ranelid med bröllopsparet i Kivik.

Träffades på Instagram – vigdes av Ranelid

Det var i vintras som David Lega berättade för Aftonbladet att han mött kärleken i företagaren Vega Lega Ranstam. De träffades på Instagram och det dröjde inte länge innan ömma känslor uppstod.

Några månader senare avslöjade han att de skulle bli föräldrar och i september blev de man och hustru med författaren Björn Ranelid som vigselförrättare.

– Jag är överlycklig, jag visste ju från början när jag träffade Vega att det här är kvinnan jag vill dela mitt liv med, sa David Lega då till Aftonbladet.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN