Robyn i konflikt med byggbolag – vägrar betala miljonfaktura

Ärendet har hamnat hos Kronofogden

Robyn.
Robyn.

Robyn är i konflikt med byggbolaget som renoverar hennes lyxlägenhet på Södermalm.

Artisten vägrar betala fakturan på drygt 1,9 miljoner kronor och nu har ärendet hamnat hos Kronofogden, skriver Expressen.

Våren 2021 köpte Robyn, som egentligen heter Robin Carlsson, 43, en stor våning i det anrika Laurinska huset på Mariaberget på Södermalm i Stockholm, där kändisar som paret Eva Dahlgren och Efva Attling och Seinabo Sey också bor.

Popstjärnan inledde ett omfattande renoveringsarbete av lägenheten och nu är hon i konflikt med byggföretaget, skriver Expressen.

Enligt tidningen ville Robyn totalrenovera den 230 kvadratmeter stora lägenheten och inreda den med exklusiva materialval. Men renoveringen avbröts när det var halvfärdigt efter att hon hamnat i konflikt med det dåvarande byggföretaget.

Dispyt om avtalet

Hon tog då in ett annat byggbolag.

Men nu vägrar hon att betala räkningen till det nya byggbolaget, då hon menar att summan ligger långt över det man har kommit överens om.

Expressen skriver att det enligt företaget avtalades om att jobbet skulle utföras mot löpande räkning och att en budget gjordes upp.

Nu har ärendet och fakturorna på drygt 1,9 miljoner kronor för arbete som utförts mellan maj och juli i år hamnat hos Kronofogden, då företaget har ansökt om betalningsföreläggande.

 Laurinska huset på Mariaberget på Södermalm i Stockholm.
Laurinska huset på Mariaberget på Södermalm i Stockholm.

Stjärnan bestrider

I ett svar till Kronofogden bestrider Robyn betalningsföreläggandet och skriver enligt tidningen i sitt svar:

”Kravet avser kostnader som inte är ersättningsgilla enligt avtalet”.

Från företagets sida menar man att man fortlöpande informerat Robyn om ändringar och tillägg under renoveringens gång, som specialtillverkade och dyra inredningsval.

Om företaget väljer att gå vidare i ärendet är nästa instans tingsrätten.

Aftonbladet har sökt Robyn.

Publisert:

LÄS VIDARE