Kenneth Gärdestad akut till sjukhus

Av: Mathilde Albinsson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3

Kenneth Gärdestad tog emot hederspriset på Grammisgalan under torsdagen.

Men kvällen var påfrestande för Kenneth, som är i sjuk i cancer och lymfom.

Efter galan fick han hög feber och fördes akut till sjukhus, vilket Expressen var först med att berätta.

– Det har tagit på krafterna, säger hustrun Christina till Nöjesbladet.

Kenneth Gärdestad fick ta emot hederspriset på årets Grammisgala. Artisten, som är sjuk i hudcancer och latent lymfom, fick hjälp upp på scenen medan publiken mötte honom med stående ovationer. Väl på scenen tilldelades han den prestigefyllda statyetten av Alice Bah Kuhnke. Han höll därefter ett tacktal samtidigt som han kämpade mot tårarna.

– Tack så mycket. Det var rörande att höra alla vänliga ord om Teds och mitt samarbete. Som ni märker är jag ganska ostadig också så det var med mina sista krafter jag orkade ta mig hit, sade han.

Akut till sjukhus efter Grammisgalan

Kenneth Gärdestad var mycket glad för det hedrande priset, berättar hustrun Christina. Men under kvällen försämrades hans hälsa. Han kände sig orkeslös och fick 39 graders feber.

– Det var väl inte helt solklart att han skulle ha kunnat åka till galan, men det var såklart det han ville. Det tog på krafterna. Han var ju svag redan innan. Han fick hög feber senare på kvällen, så vi fick åka in till akuten på Karolinska framåt midnatt.

Kenneth Gärdestad har dragits med hosta de två senaste veckorna. På sjukhuset kunde läkarna konstatera att artisten hade fått influensa.

– Nu, efter alla provtagningar, har det visat sig att han har fått influensa. Det är ju jättejobbigt för honom naturligtvis. Han har haft känningar och haft en jobbig hosta den sista tiden, men vi har inte känt till att det var influensa.

Får antibiotika

Sjukdomarna har gjort hans liv till en kamp och familjen oroar sig för hans hälsa. Lymfomet gör att han kämpar med att få i sig mat. Hudcancern har Kenneth haft i drygt två år. Under den tiden har han opererats och gjort en hudtransplantation.

Nu ligger fokus på att Kenneth blir fri från influensan och får komma hem från sjukhuset igen.

– De måste få bukt på infektionen med medicinering, som antibiotika. Det har tagit på krafterna, men han är på rätt plats. Det viktigaste är att han blir frisk nu, säger Christina Gärdestad.

Publicerad:

LÄS VIDARE