Frida Boisen: ”Chockad över hur kanalen hanterat det här”

Nent polisanmälde först när avsnittet sänts

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Nu reagerar kanalens egna profiler mot övergreppsskandalen i ”Paradise hotel” och Nents hantering.

– Jag har mejlat kanalen och sagt vad jag tycker och var jag står, säger Frida Boisen, programledare för ”Trolljägarna” som också sänds av Nent.

Toby Johnson, 21, tvingades lämna realityserien ”Paradise Hotel” efter ett dygn. I avsnittet där han deltog visades hur den manliga deltagaren sliter bh:n av Jennifer Paateres, 23.

– Det var inget jag var beredd på och inget jag ville, säger hon till Aftonbladet.

Annie Dahlberg, 24, hamnade också i en utsatt situation med Toby Johnson, när de var ensamma i ett sovrum.

– När han försöker ta sin hand mellan mina ben så säger jag att jag inte är bekväm med det, har Annie Dahlberg sagt till Aftonbladet.

Frida Boisen.
Foto: Fredrik Persson / TT NYHETSBYRÅN
Frida Boisen.

Boisen: ”Borde aldrig ha sänts”

Frida Boisen, 46, är programledare för ”Trolljägarna” som sänds på Viafree, Viaplay och TV3 – precis som ”Paradise Hotel”.

Säsongen ska ha spelats in i oktober-november 2020. Men inte förrän i tisdags meddelade Nordic Entertainment Group (Nent) att händelserna polisanmälts.

– Jag är chockad över hur produktionen och kanalen har hanterat det här. Det handlar ju om ett övergrepp, och ett misstänkt allvarligt brott som borde ha polisanmälts direkt. Och det borde aldrig ha sänts, säger Frida Boisen och syftar då främst på händelsen med Annie Dahlberg.

Frida Boisen känner ett djupt engagemang i frågor som rör mäns övergrepp mot kvinnor.

– Jag vet verkligen vilka sår det sätter i en människa som är med om det här. Det är så allvarligt. Så känner jag, fortsätter Frida Boisen.

Hur känns det att det rör sig om ”ditt” bolag?

– Det känns fruktansvärt. Jag vet ju hur många människor som, precis som jag, brinner för jämställdhet och för att just belysa inte minst mäns våld mot kvinnor. Vi har ju jobbat med ”Trolljägarna” i flera säsonger och där brukar vi ofta granska mäns våld och hot mot kvinnor. Och jag vet att det finns så många personer på Nent som brinner för de här frågorna. Så det tvivlar jag inte på på något vis, men det känns förstås fruktansvärt när det blir så här.

Frida Boisen säger att hon inte är anställd av Nent, utan jobbar på uppdrag inför varje produktion. Just nu befinner hon sig inte i en sådan, men hon har framfört sina ståndpunkter i ett mejl till bolaget.

– Jag är helt övertygad om att de ser igenom allting och verkligen ”vrålsäkrar” att det här aldrig, aldrig får ske igen. Jag kommer säkert få höra mer om det arbetet, säger Frida Boisen.

Paradise Hotels programledare Nicole Falciani , 24, har också skrivit i ett inlägg på Instagram att produktionen borde ha agerat tidigare.

Foto: NENT/VIAPLAY
Annie Dahlberg tröstas av Bettina Buchanan i ”Paradise hotel”.

Sportprofilens kryptiska tweet: ”Har kostat”

Ola Wenström, 54, är Viaplay och Nents mest etablerade sportankare. I januari meddelade han att han efter 13 år lämnar Viaplay, när Champions League är över i slutet av maj.

I går skrev Wenström på Twitter:

”Äntligen. Juridisk genomlysning av Paradise Hotel. En internt känslig moralisk fråga som jag har ställt många gånger till flera ansvariga i huset. Jämlikt? Feministiskt? Kvinnosynen? Det kostade. Som pappa till två döttrar var det ändå helt nödvändigt och värt att ställa dem.”

Aftonbladet har sökt Ola Wenström, som skriver i ett sms att han ”avstår från ytterligare kommentarer”.

Nent: ”Pågående polisärende”

Efter rapporteringen har den pågående säsongen av ”Paradise Hotel” pausats, och avsnitten tagits bort från Viafree och Viaplay.

”Detta är nu ett pågående polisärende därför har vi inget ytterligare att tillägga. Det är viktigt att utredningen får ha sin gång, både polisiärt och internt. Vi fokuserar nu på deltagarnas välmående”, har Nents presschef Susanne Nylén skrivit i ett mejl till Aftonbladet.

Aftonbladet har även sökt deltagaren Toby Johnson, samt Mastiff som producerar ”Paradise Hotel”.

Publicerad:

LÄS VIDARE