Karin Adelsköld är singel igen

Av: Anna Shimoda, Hans Shimoda

Publicerad:
Uppdaterad:

Kärleken höll i två år.

Nu kan Aftonbladet berätta att Karin Adelsköld och Anders Nilson har gått skilda vägar.

– Båda har ju tampats med olika stadier av utmattningssyndrom den senaste tiden och vi har verkligen kämpat för att stötta varandra i det. Men till sist blev det för svårt, säger Karin Adelsköld.

Det var i november 2017 som komikern Karin Adelsköld, 46, berättade att hon mött kärleken i ”Sveriges roligaste och snällaste kille”. Mannen i fråga visade sig sedan vara 52-årige it-chefen Anders Nilson.

– Vi är väldigt kära och lyckliga. Det är verkligen så här det ska kännas, förklarade Karin Adelsköld då för undertecknade.

Anders Nilson och Karin Adelsköld
Foto: Shimoda Media
Anders Nilson och Karin Adelsköld

Nu kan Aftonbladet berätta att kärleken är över. Efter drygt två år tillsammans har Karin Adelsköld och Anders Nilson gemensamt beslutat sig för att gå skilda vägar.

– Det stämmer, vi bröt upp i början av december. Båda har ju tampats med olika stadier av utmattningssyndrom den senaste tiden och vi har verkligen kämpat för att stötta varandra i det. Men till sist blev det för svårt. Vi kom fram till att vi måste se till att bli friska och hela var för sig, innan vi kan bygga vidare på en relation. Otroligt sorgligt men ändå fint att vi haft den här tiden tillsammans. Vi träffades båda ganska skadeskjutna efter tidigare relationer och kunde hjälpa varandra att läka. Jag är för evigt tacksam för det.

Anders Nilson håller med, men stänger inte dörren för en eventuell återförening.

– Jag håller med Karin. Sorgligt såklart, men det är det enda rätta just nu. Tiden tillsammans med henne har varit fantastisk och jag är så glad att ha fått vara med om detta. Och vem vet vad som händer i framtiden?

Innan Karin Adelsköld träffade Anders Nilson levde hon samboliv i Östersund. Där och då drabbades hon av en depression och gick också in i väggen för andra gången.

I en söndagsintervju med Aftonbladet från 2018 berättade Karin Adelsköld att depressionen till stor del säkert berodde på relationen som blev allt sämre. Till slut bestämde hon sig för att lämna honom.

– Jag packade bilen med mina grejer när han var på jobbet och drog. Han visste ingenting. Men vi hade en väldigt destruktiv relation. Under ett års tid hade jag försökt prata, försökt med parterapi… Men sedan hände någonting som jag absolut inte kan acceptera och som han inte ville prata om eller ta tag i. Jag hamnade i en situation som jag aldrig någonsin trodde jag skulle hamna i. Då fanns det bara en sak att göra.

Publicerad:

LÄS VIDARE