Hayden Panettieres sorg över dottern: ”Det mest hjärtskärande jag gjort”

Blev av med vårdanden 2018: ”Väldigt upprörande”

Hayden Panettiere.
Hayden Panettiere.

Missbruket gjorde att skådespelarskan Hayden Panettiere förlorade vårdnaden över dottern.

Nu öppnar hon upp om sorgen.

– Att skriva under de där papprena var det värsta och mest hjärtskärande jag gjort i hela mitt liv, säger hon.

Efter flera år av missbruk gav skådespelerskan Hayden Panettiere, 33, ensam vårdnad av dottern Kaya Evdokia Klitjko, 7, Evdokia Klitjko till ex-maken Wladimir Klitjko, 46. Det är nu fyra år sedan. I talkshowen ”Red table talk” berättar hon om sorgen över det.

– Att skriva under de där papprena var det värsta och mest hjärtskärande jag gjort i hela mitt liv, säger hon.

Wladimir Klitjko.
Wladimir Klitjko.

”Upprörande”

Wladimir Klitjko och dottern flyttade till Ukraina, men lämnade landet i samband med kriget. Samtidigt skulle Hayden Panettiere ”jobba på sig själv” innan hon skulle få del av vårdnaden igen. Men enligt henne har det inte blivit så.

– Sättet det hanterats på är väldigt upprörande säger hon och fortsätter:

– Planen var att det skulle ändras när jag blev bättre. Hon skulle komma till mig och jag skulle få tillbringa tid med henne.

Skrevs in på rehab

I slutet av förra året skrev hon in sig på rehab. Där blev hon kvar i åtta månader och behandlades bland annat genom traumaterapi. Hon berättar att hon förstår ex-makens resonemang om ensam vårdnad, men att hon aldrig bjudits in till några samtal om det hela.

– Om han hade kommit till mig och sagt att ”på grund av hur du mår just nu vore det bra för henne att vara med mig en stund” så skulle jag nog inte haft några invändningar. Jag skulle säga att jag tyckte det lät rimligt.

Publisert:

LÄS VIDARE