Melodifestivalen

Det händer med biljetterna för Melodifestivalen 2022

Efter inställda turnén

Av: 

Torbjörn Ek

Stina Dahlgren

NÖJE

Tiotusentals biljetter har redan sålts till glada Mello-fans runt om i landet.

Så vad händer nu när turnén ställs in?

”I dagsläget vill vi inte utesluta att finalen kommer kunna genomföras enligt plan”, skriver Emilie Olsson Lignell, marknadsansvarig på Live Nation som ansvarar för Melodifestivalturnén, i ett sms.

Redan i december kunde Aftonbladet avslöja att Melodifestivalens turné riskerade att ställas in. Enligt flera källor hade SVT krismöten efter det att Regeringen och Folkhälsomyndigheten kommit med nya skärpta restriktioner.

Melodifestivalens turné ställs in

Nu står det klart – turnén ställs in och istället kommer samtliga program att sändas från Stockholm. Det innebär också att tiotusentals personer som köpt biljetter till deltävlingar ute i landet nu står handfallna.

På sociala medier strömmar frågor in om de biljetter som redan är sålda. Vad händer egentligen med de som köpt biljetter till deltävlingar som tidigare var planerade att hållas i bland annat Malmö, Lidköping och Örnsköldsvik?

Så gör du om du köpt biljetter till Mello 2022

Emilie Olsson Lignell är marknadsansvarig på Live Nation och berättar för Aftonbladet att alla som köpt biljetter kommer att kontaktas via mejl.

”Vår absoluta ambition är att kunna genomföra Melodifestivalturnén i samma städer nästa år. Vi kommer då kunna erbjuda att biljetterna gäller för nästa år, i annat fall återlöser vi biljetterna” skriver hon i ett sms.

De som köpt har alltså valet att antingen spara sin biljett till nästa år, eller få pengarna tillbaka. Information om hur man då går till väga kommer att finnas i det mejl som snart skickas ut.

Nya biljetter till inspelningarna i Stockholm

Gällande de program som nu kommer att spelas in i Stockholm så kommer nya biljetter att släppas inom kort.

”I dagsläget vill vi inte utesluta att finalen kommer kunna genomföras enligt plan. Därför väljer vi att avvakta tills vi vet mer om hur eventuella restriktioner kommer se ut i mars. Biljettköpare kommer informeras i god tid innan”, skriver Emilie Olsson Lignell.

I rådande situation får max 500 personer sitta i publiken. Exakt var i Stockholm Melodifestivalen kommer att spelas in är ännu oklart.

ANNONS

Rea upp till 50 % hos Cervera! Passa på att klicka hem dina favoriter här!

Extern länk från Cervera

Shoppa här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Melodifestivalen

LÄS VIDARE

Molly Sandéns revansch efter utseendehånen i Los Angeles: ”Kommer fan inte ta vad som helst”

ÄMNEN I ARTIKELN

Melodifestivalen