Huslycka för ”Soldoktorn” och Engberg

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Mikael Sandström och Lotta Engberg blir med hus – i Göteborg.

Efter flera månaders distansförhållande.

– Jag tycker inte det är vad ett förhållande ska innehålla, säger Sandström.

I november förra året la Mikael Sandström, 62, ut sitt hus i Hallstahammar för försäljning, eftersom planen var att flytta ihop med Lotta Engberg, 57.

Sagt och gjort, nu har paret köpt hus tillsammans i Göteborg, vilket Expressen var först med att rapportera om.

– Vi kollade på hus bara för att det är kul, utan syfte att köpa något, men sen ledde det ena till det andra, berättar Sandström för Aftonbladet.

”Vill inte vara särbo”

Lotta Engberg och Mikael ”Soldoktorn” Sandström blev ett par sommaren 2020. Sedan dess har de haft ett distansförhållande.

– Jag vill inte vara särbo, jag tror inte sådana förhållanden klarar sig bra. Jag tycker inte det är vad ett förhållande ska innehålla, menar Sandström.

I och med jobb och distansen mellan dem har paret träffats ungefär varannan helg, vilket inte är så ofta som de velat.

– Det är därför vi flyttar ihop. Ska arbete eller kärlek gå först? Innan har det varit arbete men nu kändes det som att det är dags att ändra på det, vår tid är nu, säger Sandström.

Lotta Engberg och Mikael ”Soldoktorn” Sandström.
Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT
Lotta Engberg och Mikael ”Soldoktorn” Sandström.

300 kvadratmeter

Mikael Sandström köpte huset i Hallstahammar för tio år sedan, som då kostade runt 3,8 miljoner kronor. Huset är 396 kvadratmeter stort, har sex rum och en inomhuspool.

– I dag tror jag att det kommer gå för ungefär fem miljoner kronor. Jag har renoverat bara för något år sedan så flera rum är som splitternya.

Lotta Engberg har redan sålt sitt hus i Olofstorp två mil nordost om Göteborg. Men även det nya huset, en villa på drygt 300 kvadratmeter, kommer ligga i Göteborgstrakten. Och flytten bär av om cirka en månad.

– Det känns alldeles utmärkt. Jag har ju sommarställe där och mina föräldrar bor där. Så det gör bara saken roligare, säger Mikael Sandström.

Foto: BJURFORS VÄSTERÅS/MG Foto
”Soldoktorns” villa på totalt 369 kvadratmeter i Hallstahammar i Västmanland.

Träffades tack vare medierubriker

I en intervju med Aftonbladet i början av förra året avslöjade Lotta Engberg att hon var nyfiken på Mikael Sandström.

Det ledde till rubriker i medierna som fick Engberg att höra av sig till Sandström. I ”Hellenius Hörna” har hon tidigare berättat om händelsen.

– När det hade gått ett dygn och det stod hur mycket som helst så skrev jag och bad om ursäkt att jag stalkar dig offentligt och du är välkommen till Liseberg i sommar.

Några månader senare lyckades det nuvarande paret äntligen få ihop en dejt.

Publicerad:

LÄS VIDARE