Adam Alsing

Föräldrarna om sorgen efter Adam Alsings död

”Det går inte att förstå”

Av: 

Amanda Hällsten

NÖJE

Nästan ett år har gått sedan coronaviruset tog Adam Alsings liv.

I en intervju med Nya Wermlands-tidningen uttalar sig föräldrarna för första gången om sorgen efter sonens död.

– Vi saknar honom så oändligt, oändligt mycket, säger Ulla-Lena Alsing till tidningen.

Nästan ett år har gått sedan den folkkäre tv- och radioprofilen Adam Alsing dog i sviterna av covid-19. Han blev bara 51 år gammal.

Han var en älskad pappa, bror och son. Nu, nästan ett år senare, berättar föräldrarna Ulla-Lena Alsing, 72, och Rolf Alsing, 72, för Nya Wermlands-tidningen om sorgen efter sonens död.

Mamma Ulla-Lena Alsing säger att det inte gått en dag utan att hon gråtit sedan sonen dog.

– Jag kommer aldrig någonsin att fatta att jag aldrig kommer att få träffa den här pôjken något mer. Det går inte att förstå. Förrän vi kommer till andra sidan, då får vi träffa honom igen, säger hon till tidningen.

Adam Alsing med sin hustru Anette 2018

Vet inte hur han blev smittad

Det var under våren och pandemins första våg som Adam Alsing insjuknade i covid-19. Den 15 april kom beskedet om att viruset tagit hans liv.

Adam Alsing var en mycket omtyckt person, med många vänner och ett socialt liv.

”Jag finner inga ord, jag är uppriktigt sagt så fruktansvärt ledsen ända in i själen. En vän och kollega som jag har delat både glädje och tårar med har gått bort! En vän med stort hjärta som kommer att lämna ett enormt tomrum hos mig men också hos väldigt många andra”, skrev vännen Laila Bagge på Instagram, efter att hon nåtts av beskedet om Adam Alsings död.

Föräldrarna vet inte hur eller när Adam Alsing smittades av viruset, som sedan tog hans liv.

Bara dagar innan Adam Alsing insjuknade besökte han gymmet flera gånger. Han var bland annat även på en 50-årsfest. Men för föräldrarna är det inte viktigt att veta när och hur han blev smittad.

– Jag kan inte börja prata, för jag bara gråter då. Han var den bästa. Jag minns honom bara med glädje och kärlek. Han hade allt. God, omtänksam, inspirerande, rolig och generös. Vi saknar honom så oändligt, oändligt mycket, säger Ulla-Lena Alsing.

Adam Alsing dog i april förra året

Inga underliggande sjukdomar

Mamma Ulla-Lena Alsing och pappa Rolf Alsing säger att Adam Alsing ringde dem när han kände de första symtomen av covid-19. De säger att viruset snabbt tog mycket hårt på honom, men ingen av dem trodde att det skulle ta hans liv.

De sista dagarna låg han i respirator. Den 14 april var hans hälsoläge fortfarande stabilt – men det vände snabbt. Dagen därpå dog han.

Till Nya Wermlands-tidningen säger föräldrarna att Adam Alsing inte hade några underliggande sjukdomar.

Idag är sorgen ständigt närvarande för föräldrarna. Adam Alsing var deras förstfödda barn, och de var unga när de fick honom. Pappa Rolf Alsing säger att Adam Alsing var ett riktigt kärleksbarn, och att han förblev det under de 51 år som han levde.

Den sista gången de träffade sonen var på mamma Ulla-Lena Alsings 70-årsdag, i januari 2020.

– Han var en ljusgestalt. Han spred värme och trivsel omkring sig. Och var hela tiden den goda sonen. Älskad av alla, sina föräldrar, sina syskon och sina kollegor. En riktig praktgosse. Vi älskar honom så, säger Rolf Alsing till Nya Wermlands-tidningen.

ANNONS

Se ditt kreditscore, din budget och mycket mer. Gör en kreditkoll på dig själv - helt gratis. Se din kreditkoll direkt

Extern länk från MinKreditkoll

Kolla här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Malin Berghagen: Det är en konstant stress om man ska jaga rynkor

ÄMNEN I ARTIKELN

Adam Alsing

Coronaviruset

2020