Eurovision song contest

Carolas kaos – inför hela Europa: ”Hjärtat bara slog”

Artistens mikrofonpanik i Eurovision: ”123 miljoner såg en hand”

Av: 

Moa Malmqvist

NÖJE

Hon hade laddat i en hel månad men när Carola väl skulle lämna poängen blev det tyst.

En hand kom in i rutan och den svenska artisten började snubbla på orden.

– Hjärtat bara slog. Var ska jag läsa, tänka, prata? 123 miljoner såg en hand, säger hon efter sändning.

Carola Häggkvist fick det prestigefyllda uppdraget att dela ut den svenska juryns poäng i Eurovision song contest. Hon hade laddat en hel månad, men när den legendariska vinnaren väl hamnade i bild möttes tittarna av flera sekunders tystnad.

– Nu är det dags, hördes hon säga samtidigt som en arm kom in i rutan och rättade till hennes mikrofon trots att kameran rullade.

Carola, som deltog på länk från tv-huset i Stockholm, blev påtagligt stressad och började skratta.

– God kväll Europa från vackra Stockholm, haha... tack, tack Eurovision för att ni enar oss alla i musikens kraft, som förändrar både liv och hjärtan, sa hon under sändningen.

När Carola klipptes in i direktsändningen för att avlägga de svenska juryrösterna, stack en hand fram för att rätta till hennes utrustning.

Hon tog sedan upp sina medverkanden i Eurovision, som när hon var 16 år och tävlade med låten ”Främling” i München 1983.

– För 30 år sedan hade jag äran att vinna i Rom med ”Fångad av en stormvind”, i ett väldigt tajt lopp med den fantastiska sångaren Amina från Frankrike.

Fick kritik efter programmet

Hon snubblade sedan upprepade gånger på det engelska ordet contestants (tävlande) .

– Ooh, jag är lite nervös, men kom ihåg att vi alla är vinnare som bär musikens gåva tillsammans. Så var tacksamma, Gud välsigne er.

På sociala medier fick förutom kärlek och stöttning även frän kritik för stöket, och för att pratet om hennes egna vinster blev långdraget innan poängen levererades. Carola verkar dock ta det hela med en klackspark.

– Mamma mia... det här var.... några sekunder eller en minut? Man blir ju lite nervösare med åren, hjärtat bara slog. Var ska jag läsa, tänka prata? 123 miljoner såg en hand..., säger hon i en Instagram story bara minuter efter framträdandet.

För en månad sedan avslöjade Carola på sin Instagram att hon skulle presentera poängen i Eurovision i Rotterdam.

”Det är ett hedersuppdrag som kommer att väcka många minnen. Det känns även extra speciellt att vara röstningsavlämnare när vi har Tusse som representerar Sverige”, skrev hon då.

Aftonbladet har sökt Carola.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Zlatans nya bok "Adrenalina" – förbeställ här!

Sportbladet Shop

Publisert:

LÄS VIDARE

Låtbetygen i andra semifinalen i Eurovision 2021

ÄMNEN I ARTIKELN

Eurovision song contest

Carola Häggkvist