Alessandro ”Alesso” Lindblad

Alessos ord om bästa vännens tragiska död: Skriker att de ska sluta

Misshandlades till döds på fest • ”Respiratorn slogs av dagen innan hans födelsedag”

Av: 

Rasmus Karlsson

NÖJE

Dj-stjärnan Alessos bästa vän Riccardo dog endast 16 år gammal efter att ha misshandlats.

I sitt sommarprat berättar han om sorgen och festen där allt hände.

– Jag hör ropen: Han andas inte, han andas inte!, säger han.

Alessandro “Alesso“ Lindblad, 29, är världskänd, har flera dunderhits världen över och har turnerat som dj i flera år. Men framgången har inte alltid varit självklar och när han var yngre var han med om en upplevelse han sent kommer glömma.

På en fest i Stockholm blev en av hans bästa vänner, Riccardo Campogiani, misshandlat till döds endast 16 år gammal. I sitt ”Sommar i P1” berättar han om den tragiska händelsen.

– De fäller honom och han flyger rakt ner i marken. Sen börjar de sparka honom om och om igen. Jag springer allt jag har och tänker: ”Bara han klarar sig genom de här sparkarna”. Jag skriker att de ska sluta, säger han i programmet.

Alessandro “Alesso“ Lindblad berättar i ”Sommar i P1” om när bästa vännen Riccardo Campogiani misshandlades till döds.

”Han är ingen man vill ha problem med”

När han och kompisarna anlände till festen mötte de en person de kände igen sedan tidigare.

– Han tillhör ett annat gäng och har tidigare haft lite tjafs med Riccardo. Men vi två hade inga problem, han är ingen man vill ha problem med, säger han.

På festen träffade Alesso en tjej som han dansade med när ryktet plötsligt gick att det är ett bråk utanför och att Alessos vän Riccardo ska vara inblandad.

– Jag ser hur det snabbt går från tjafs till att Riccardo och en annan kille blir våldsamma. Jag hoppar in och knuffar isär dem, säger han i ”Sommar i P1”.

Riccardo sparkades ihjäl utanför en födelsedagsfest i Stockholm.

”Vi springer in i rummet där han ligger och Riccardo dödförklaras framför oss”

Det blev snabbt tumult.

– Riccardo förflyttar sig ut och upp på gatan. Men det tar inte slut. De följer efter. De hoppar på honom igen, jag springer efter och hamnar i bråk med två stycken. Jag slår och slår och slår. Till slut får jag en smäll och allt börjar snurra.

Det visade sig att det var samma kille som Alesso och hans kompisar såg innan, han som man inte ville ha problem med.

– Jag hör ropen: Han andas inte, han andas inte! Ambulansen kommer, de gör hjärt- och lungräddning. Jag förstår nu att det är allvarligt, säger han.

Riccardo Campogiani fördes till sjukhus där hans tillstånd blev kritiskt och han hamnade i respirator.

– Vi springer in i rummet där han ligger och Riccardo dödförklaras framför oss. Vi får alla ta ett sista farväl. Respiratorn slogs av dagen innan hans födelsedag. Riccardo skulle fylla 17 år, men vi fick aldrig möjlighet att fira. Han finns med mig varje dag, säger Alesso.

”Jag minns fortfarande hur stark min relation var till honom”

För Aftonbladet Nöje berättar han om saknaden efter sin bästa vän.

– Så fort jag pratar om detta så slängs jag tillbaka till den kvällen. Det visar ju också på vilken stor påverkan Riccardo hade på mig och det var min bästa vän. Han var ju som min familj, vi var så nära varandra. Nästan ännu mer som unga än när man är vuxen, då man går igenom så mycket saker. Jag minns fortfarande hur stark min relation var till honom, säger han.

Hur påverkade Riccardos död dig?

– Jag ville verkligen dela med mig hur det var och hur jag använde smärtan till något positivt. Jag hoppas att om det är någon annan som gått igenom något liknande inte ska döma sig själva utan fortsätta kämpa.

Alessandro “Alesso“ Lindblad sommarpratar söndag 12 juli. ”Sommar i P1” sänds 13.00 varje dag och finns tillgängligt för streaming från 07.00.

ANNONS EXTERN LÄNK

Rean fortsätter hos Åhléns – 50 % på utvalda varor!

Åhlens

Begravning av Riccardo Campogiani i Gustav Vasa kyrka, 2007. Arkivbild.
Publisert:

LÄS VIDARE

Kändisparen du kanske glömt – så gick det sen

ÄMNEN I ARTIKELN

Alessandro ”Alesso” Lindblad

Sommar i P1